Kdo smo

Začetki Liste za razvoj vrhniškega podeželja segajo v leto 2014, ko se je naš izvirni član, mag. Viktor Sladič, na pobudo predvsem krajanov Verda zavzemal za zakonit, pregleden in pravičen komunalni prispevek in jim pri tem tudi veliko pomagal. Kasneje je v zvezi s tem kot član Občinskega sveta dosegel tudi precej uspešne in pozitivne spremembe. Ker pa so nas zanimale tudi druge teme, so se mu kasneje pridružili tudi drugi krajani Verda in drugih krajevnih skupnosti, zato smo se kmalu organizirali in poimenovali v Listo za razvoj vrhniškega podeželja, ki je na lokalnih volitvah 2014 v drugi volilni enoti dobila eno svetniško mesto, to pa predvsem zato, ker smo se na volitve podali pozno in brez volilne matematike.

Vendar so bile vse naše aktivnosti in dejavnost Viktorja v Občinskem svetu od samega začetka usmerjene v probleme, ki zadevajo vse Vrhničane, lotevali pa smo se tudi širših tem od tistih, ki se tičejo predvsem podeželja.

Sčasoma je lista rasla in se vsestransko razvijala, tako da je to sedaj močna skupina Vrhničanov, ki s svojimi znanji, izkušnjami in zavzetostjo Vrhniki želi dobro in ki verjame, da mora Vrhnika v korak s časom, da bo vsem Vrhničankam in Vrhničanom bolje.

V Listi za razvoj vrhniškega podeželja smo tako ljudje zelo različnih znanj in izkušenj. Od gospodarstva, državne uprave, šolstva. V listi so predsedniki Krajevnih skupnosti in društev, predsednik območne obrtne zbornice,  večina nas je družbeno angažiranih.

Vse pa nas povezujejo skupne vrednote, katerim smo zavezani in prepričanje, da lahko samo Vrhničani spremenimo Vrhniko na bolje. Izkušnje kažejo, da samo sodelovanje ljudi z različnimi znanji in podobnimi vrednotami zares pripelje do sprememb.

Sedaj, v času priprav na  prihajajoče lokalne volitve pa je pravi čas, da se pojavimo tudi z novim imenom, in to je Lista za razvoj Vrhnike in podeželja.

PRIDRUŽI SE!

Pristopna2V Listi za razvoj Vrhnike in podeželja smo veseli vsakega novega člana, zato smo  odprti za vsakogar, ki Vrhniki želi bolje. Če imaš kakršna koli znanja, veselje in pripravljenost narediti nekaj, da bi nam šlo vsem Vrhničanom bolje ali pa so te naše pretekle aktivnosti  spodbudile, da se nam pridružiš, si več kot dobrodošel.

Pristopna izjava

 LRVP_LOGO_novo_zeleno_v2

 .

Dodaj odgovor