Mag. Viktor Sladič

Viktor_2

Viktor Sladič je rojen 23. decembra 1960. Leta 1987 je diplomiral na Višji tehniški varnostni šoli v Ljubljani, leta 1999 je končal Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo, Oddelek za tehniško varnost, leta 2006 pa znanstveni magistrski program na Fakulteti za podiplomske državne in evropske študije.

Poklicno pot je začel leta 1983 v gospodarstvu, kjer je ves čas opravljal vodstvene naloge. Od leta 1996 je zaposlen v Ministrstvu za obrambo, kjer je kot sekretar odgovoren za področje varnosti in zdravja pri delu in varstva pred požarom. Sodeloval je pri večih projektih, kot je EU projekt PHARE – Razvoj sistema varnosti in zdravja pri delu v R Sloveniji, je pa tudi član Komisije Vlade RS za AIDS in Komisije Vlade RS za droge.

V mandatu 2014 do 2018 je kot predstavnik Liste za razvoj vrhniškega podeželja (sedaj Lista za razvoj Vrhnike in podeželja) član Občinskega sveta občine Vrhnika in eden najaktivnejših občinskih svetnikov, ki se vztrajno zavzema za pravice ter za višjo kakovost življenja vseh občank in občanov občine Vrhnike ter za razvoj turizma in turistične infrastrukture v občini in v zvezi s tem z vztrajnim zavzemanjem dosegel občutne spremembe, ki so v dobro vseh Vrhničanov.

Je poročen in oče štirih otrok, s svojo družino pa živi na Mirkah.

Je nekdanji vrhunski športni plesalec tedanjega Športno plesnega kluba Kazina in glasbenik. Z vrhniško glasbeno skupino Edino Beseda je bil z avtorsko skladbo, ki sta jo napisala skupaj z žal pokojnim prijateljem, Borutom Drašlerjem, leta 2004 tudi finalist legendarnega glasbenega festivala Slovenska popevka.

Zadnjih 12 let je tudi rekreativni kolesar in član kolesarske skupine Arkolonavti, s katero je prekolesaril dobršni del Evrope in Slovenije.

Ker je bila njegova mama na Vrhniki 32 let patronažna babica, ki je pomagala na svet več kot 3000 Vrhničanom, pa je predvsem starejši generaciji poznan tudi kot “od babce sin”.

V Listi za razvoj Vrhnike in podeželja, katere ustanovitelj je, ima vlogo njenega uradnega predstavnika in predsednika Izvršnega odbora liste, na letošnjih lokalnih volitvah, ki bodo 18. novembra, pa je bil s strani članov liste izbran za nosilca liste kandidatov za volitve članov Občinskega sveta občine Vrhnika v 2. volilni enoti, soglasno pa je bil imenovan tudi za kandidata Liste za razvoj Vrhnike in podeželja za župana občine Vrhnika.

Ta vnos je bil objavljen v Kdo smo. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor