Informacija o poteku 3. dopisne seje Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja

Dne 18. 3. 2019 je potekala 3. dopisna seja Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (v nadaljevanju: komisija).

Za sejo je bila predvidena zgolj 1 točka, to je sprejem Pogojev za pridobitev pravice do uporabe plakatnih mest ter najemanja stojnic v času volilne kampanje za izvedbo volitev poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament. Zato je bila tudi predlagana dopisna seja, saj bi bila izvedba redne seja vtem primeru povsem nepotrebna, neupravičena in neracionalna.

Pri tem gre za to, da tako, kot je to bilo nazadnje pri izvedbi lokalnih volitev, je tudi pri volitvah v Evropski parlament potrebno izvesti vse postopke, potrebne za njihovo izvedbo, zaradi česar je treba sprejeti akt, to so prej omenjeni Pogoji za pridobitev pravice do uporabe plakatnih mest ter najemanja stojnic v času volilne kampanje za izvedbo volitev poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament, pod katerimi bodo lahko kandidati, liste in politične stranke najemali tako brezplačna in odplačna plakatna mesta, kot tudi stojnice.

Ker je šlo za čisto formalnost, ki je sicer v pristojnosti komisije, je bilo seveda pričakovati, da predlogu sklepa, s katerim komisija sprejema te pogoje, ne bo nihče nasprotoval.

Člani komisije so tako soglasno sprejeli predlog sklepa in s tem uvodoma citirane pogoje.

Ni ne vemo kaj, pa kljub vsemu je to informacija, za katero je prav, da ste z njo seznanjeni.

Lista za razvoj Vrhnike in podeželja

Ta vnos je bil objavljen v Novičke, Seje KMVVI. Zaznamek za trajno povezavo.