Festival hrane na Vrhniki 2016 – tokrat smo kuhali

IMG_4298 IMG_20160624_153507Lista za razvoj vrhniškega podeželja se je letos že drugič udeležila Festivala hrane na Vrhniki. Letošnja posebnost, ki smo jo pripravili, je bil češpljev močnik, skutin namaz s čemažem in pirin kruh. Češpljev močnik je star recept, ki je bil v času naših staršev in starih staršev na vrhniškem redno na jedilniku in kar nekaj obiskovalcev naše stojnice se je preko brbončic spominjalo svojega otroštva. Naš močnik je bil seveda boljši, bolj okusen in za nekatere presenetljivo zanimiv posladek, katerega bodo poskusili pripraviti tudi doma, okusen in zanimiv pa je bil tudi mlajšim obiskovalcem. Velik uspeh in pohvale pa smo prejeli tudi za  pirin kruh in skutin namaz s čemažem. Ne smemo pa ob vseh teh dobrotah pozabiti tudi na belo pinelo in vodo z meliso, ki je bila voljo vsem, ki jih je uživanje v naši gurmanski ponudbi tudi zažejalo. Na stojnici smo imeli za vse, kuhalnice vešče obiskovalce, pa tudi za ostale, pripravljene tudi recepte, ki so jih lahko vzeli domov, niso pa manjkale tudi knjige našega člana, Milana Selana, o peš in IMG_4297kolesarskih poteh po Vrhniki in njeni okolici, ki so pri marsikomu vzbudile zanimanje. Ob naši stojnici je bilo ves čas zelo živahno in veselo vse tja do večernih ur, ko smo uspeli razdeliti še zadnje zajemalke močnika in kapljice rujnega, kar nas je še posebej veselilo, saj to pomeni, da je bilo dobro.

Vsem, ki ste obiskali našo stojnico in zaupali našim kuharskim podvigom iskrena hvala, drugo leto se pa zopet srečamo. Kaj vam bomo pripravili takrat, pa naj še ostane skrivnost.

IMG_20160624_153543IMG_20160624_153629

CAM07588 CAM07582 CAM07581 CAM07578 CAM07576

Lista za razvoj vrhniškega podeželja

Ta vnos je bil objavljen v Novičke, Turizem. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor