19. seja OS, 6. 7. 2017. Nekdanja Maroltova štala

Vprašanje:

mag. Viktor Sladič:

“Glede objekta na bivši Maroltovi štali imam še eno vprašanje, novo, pa me popravite, če se motim. Prostorski načrt na tem območju predvideva gradnjo dvostanovanjskega objekta vi veste župan, tudi direktorica Občinske uprave, da je Upravna enota ugotovila, da je to črna gradnja, ker nima veljavnega dovoljenja, da se je investitor na to pritožil in je na drugi stopnji potrjeno, da gradbenega dovoljenja nima. Tam se gradi, mislim, da že mansarda, se pravi, že streha se dela, me zanima kaj je Občina naredila, ali je obvestila pristojne organe, inšpekcijske, da zahteva ukrep, da bi zavarovala interes na tem območju. Imam pa drugo … bivša Maroltova štala, tam pri Retovju … ja … imam pa podatek oz. razpolagam s podatkom oz. informacijo, da naj bi Občina Vrhnika ne glede na to, da je tukaj dovoljena po načrtu dvostanovanjska gradnja, lansko leto temu investitorju izdala odločbo o odmeri komunalnega prispevka za gradnjo 14 stanovanjskega objekta, kar mi ne gre skupaj, pa me popravite, če se v tej informaciji motim.”

Stojan Jakin:

“Da pa še potem odgovorim na tisti prvi dve zadevi, Maroltova štala in pa, kar se Maroltove štale tiče. Občina Vrhnika je dala prijavo MIRED-u, MIRED Je odstopil to Gradbeni inšpekciji naprej. Še enkrat, Gradbena inšpekcija je tista, ki mora ukrepati. Jaz moram reči, da zadnje dni nisem preverjal kaj se s to stvarjo dogaja, ker sem pač imel druge zadeve, bom pa glede na vašo pobudo jutri takoj ponovno urgenco dal, ker če oni še naprej delajo. Mislim do danes še ni nikoli nobeden nobenemu hiše podrl, ko jo je končal in to je zelo, zelo groba zadeva. Kar se tiče tistega komunalnega prispevka. Komunalni prispevek ni bil zaračunan takrat, če se jaz prav spomnim, me bo gospa Kranjčeva popravila, ko se je o tem pogovarjalo, vendar so oni protestirali proti komunalnem prispevku, tako, da mislim, da odločba niti ni bila izdana, ne vem, ne me za besedo držati, mislim, da stvar ni šla, tako, da oni se ne morejo izgovarjati, da smo jih mi pač v nekaj dali, jim nekaj dovolili, ne vem ali sem prav povedal ali nisem. Aha, bila je izdana, potem je njihova pritožba bila ali nekaj takega je bilo, no saj to pomeni, če je bila pritožba potem pomeni ni pravnomočna, odločba je potem padla. Jaz pač stvari pozabljam. To je to okrog tega. Andrej, ti si želel nekaj še dodati.”

Odgovor:

“Informacija vezana na postopek na SU MIRED v zvezi z odstopljeno prijavo na gradbeno inšpekcijo (Maroltova hiša). Inšpekcija SU MIRED je v zadevi Maroltova hiša (Verd) opravila več ogledov in o izvedenem obvestila gradbeno inšpekcijo v odstopni prijavi dne, 15.3.2017. Inšpekcija SU MIRED je dne, 12.4.2014 obvestila gradbeno inšpekcijo, da je UE Vrhnika izdala odločbo s katero je odpravila gradbeno dovoljenje. Inšpekcija SU MIRED je dne 24.7.2017 o postopkih podala tudi odgovor občinskemu svetniku mag. Viktorju Sladiču. Inšpekcija SU MIRED je dne 24.7.2017 obvestila gradbeno inšpekcijo, da je izdana odločba II. stopnje (MOP) s katero je potrjena odločba UE Vrhnika. Inšpekcija SU MIRED je dne 6.9.2017 ponovno obvestila gradbeno inšpekcijo, da želi pojasnila o do sedaj izvedenih postopkih, kot je bilo to pozvano v vseh navedenih obvestilih. Inšpekcija SU MIRED do danes od gradbene inšpekcije ni prejele obvestila o izvedenih inšpekcijskih postopkih. Vsi dopisi so v elektronski obliki v vednost poslani tudi Občini Vrhnika in so dostopni v Lotus Notes programu. Iz pridobljenih podatkov od UE Vrhnika izhaja samo to, da je investitor na objektu “Maroltova hiša” podal upravni spor zoper odločbo MOP na Upravno sodišče RS in da zadeva še ni pravnomočna.”

 Odgovor pripravil: Stanislav Bele mag., vodja Medobčinskega inšpektorata in redarstva

Ta vnos je bil objavljen v Seje OS, Vprašanja. Zaznamek za trajno povezavo.