Je resnica o Kemisu vedno bližje razkritju ?

V zvezi z majskim požarom v Kemisu, predvsem pa njegovimi posledicami, smo preko našega predstavnika dne 21.9.2017 na 20. redni seji Občinskega sveta županu zopet postavili kar nekaj vprašanj, med drugim tudi tega:

Župan občine Straža pri Novem Mestu je en teden po požaru v podjetju Ekosistemi v Zalogu pri Straži izdal sklep o začetku postopka spremembe OPPN, ki dejavnosti ravnanja in zbiranja nevarnih odpadkov ne bo več dovoljeval. Zato smo  vprašali župana, kaj je skladno s sklepom 5. izredne seje Občinskega sveta, razen dopisa, ki je bil poslan na Ministrstvo za okolje in prostor, naredil v smer, da se Kemis odstrani iz tega dela urbanega okolja in iz občine Vrhnika. In če tega še ni storil, zakaj ne?

LeonNovakKemisOdgovor župana na to vprašanje je bil, da gre v primeru Kemis za objekt državnega pomena in s tem za državni prostorski načrt, ki pa ga občina sama ne more spreminjati, zato se je občina za uresničevanje tega sklepa Občinskega sveta obrnila na pristojno ministrstvo, ki pa še ni odgovorilo, tudi po urgenci ne. In dokler ministrstvo ne da »zelene luči« ima občina in župan zvezane roke.

Kot pravi ministrica za okolje, temu ni tako. Očitno je bilo to naše vprašanje že takrat več kot na mestu. Zakaj, se lahko prepričate sami s poslušanjem tega posnetka, v katerem boste izvedeli še več na

Planet TV danes!

Lista za razvoj vrhniškega podeželja

Ta vnos je bil objavljen v Novičke. Zaznamek za trajno povezavo.