Lista za razvoj vrhniškega podeželja se je letos že četrtič predstavila na festivalu hrane na Stari cesti

Fest2018_3V Listi za razvoj vrhniškega podeželja se od samega začetka našega obstoja in delovanja aktivno udeležujemo različnih družabnih dogodkov, med katerim nam je še posebej drag Festival hrane oziroma Dionizov petek, kot se po novem imenuje, ki se v okviru Argonavtskih dni odvija v mesecu juniju na Stari cesti.

Fest2018_2Tako vsako leto predstavljamo stare tradicionalne vrhniške jedi, pri tem pa smo vedno pozorni na to, da ne gre le za jed, ki so jo včasih jedli na Vrhniki, ampak da je tudi pripravljena iz sestavim, ki so res domače in originalne.

Kot smo vas predhodno že seznanili, je bil tokrat to staro-rimski burger (Isicia Fest2018_1omentata) ter pečene testenine z naribanimi jabolki in sladko smetano. Naša letošnja stojnica je bila letos sicer prikrajšana za žlahtno kapljico, ki smo jo vedno ponujali našim obiskovalcem, saj se je organizator tega dogodka letos odločil, da lahko na stojnicah ponujamo zgolj hrano, medtem ko je ponudba pijač v izključni domeni gostincev. To odločitev smo v celoti spoštovali in kljub vsemu uspeli celovito zaokrožiti vse prefinjene okuse, ki so tudi tokrat veli iz naše stojnice.

Fest2018_4Čeprav smo letos količine ponujene hrane bistveno povečali, nam jo je že pred osmo uro zvečer zmanjkalo, saj je bilo zanimanje obiskovalcev za našo ponudbo tudi letos izjemno in to tako za pečene testenine, kot tudi za staro-rimski burger, ki je bil za vse precejšnja novost in zanimivost.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem, ki ste tudi letos v izjemnem številu obiskali našo stojnico in od nje odšli očitno zadovoljni, drugo leto pa se zagotovo zopet srečamo. Kaj bomo naslednjič pripravili za vas, pa naj še nekaj časa ostane skrivnost.

Lista za razvoj vrhniškega podeželja

 

 

Ta vnos je bil objavljen v Novičke, Turizem. Zaznamek za trajno povezavo.