Informacija o poteku ustanovne seje Občinskega sveta

Spoštovane občanke in občani Vrhnike.

Lista za razvoj Vrhnike in podeželja je v preteklih štirih letih na svoji spletni strani redno poročala o vsebini in poteku sej občinskega sveta. V novem mandatnem obdobju 2018 – 2022, kjer smo z Vašo podporo pridobili pet občinskih svetnikov bomo nadaljevali z rednim obveščanjem s sej Občinskega sveta.

Prva ustanovna seja Občinskega sveta je bila 18. decembra 2018. Sestal se je nov 24. članski občinski svet Občine Vrhnika z novim županom Danielom Cukjatijem. Sejo je vodil najstarejši član Občinskega sveta, gospod Lojze Kos. V samem začetku seje nas je nagovoril bivši župan Stojan Jakin in nam zaželel uspešno delo.

V nadaljevanju seje je predsednica občinske volilne komisije predstavila volilne rezultate. Nato je tričlanska mandatna komisija, pod vodstvom svetnika Jožefa Malovrha na podlagi podanega poročila o izvolitvi pregledala, kateri kandidati so bili izvoljeni za člane sveta. Svetniki in svetnice smo predlog kandidatov potrdili, s čimer je občinski svet začel tudi pravno formaLno obstajati in delovati.

Sledila je zaprisega novoizvoljenega župana Daniela Cukjatija, ki je dejal da bo deloval povezovalno in  v korist vseh občanov.

Zadnja točka je bila ustanovitev prvega občinskega telesa Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki ji predseduje član naše Liste, Viktor Sladič. Poleg njega so v njej še člani Lojze Kos, Nataša Grom, Boštjan Erčulj in Petra Černetič. Na predlog našega predstavnika Viktorja Sladiča, se bodo predstavniki svetniških skupin sestali 27. decembra in izoblikovati sestavo še preostalih občinskih odborov in komisij.

Župan Daniel Cukjati je ob koncu seje izrazil upanje, da bo novi občinski svet deloval povezovalno, korektno in konstruktivno.

 

Lista za razvoj Vrhnike in podeželja

 

 

Ta vnos je bil objavljen v Novičke, Občinska uprava, Seje OS. Zaznamek za trajno povezavo.