Informacija o poteku 3. seje Odbora za družbene dejavnosti in gospodarstvo

Dne 25. 9. 2019 je potekala 3. redna seja Odbora za družbene dejavnosti in gospodarstvo.

Za 3. sejo so bile predvidene štiri točke in sicer:

  1. Pregled Zapisnika 2. seje Odbora za družbene dejavnosti
  2. Letni program kulture Občine Vrhnika za leto 2020
  3. Letni program športa Občine Vrhnika za leto 2020
  4. Razno

3. seja Odbora za družbene dejavnosti in gospodarstvo je bila tudi tokrat kratka. Na dnevnem redu sta bili dve pomembni točki.

Vabljeni so bili poleg članov odbora tudi Daniel Cukjati, župan, Boštjan Koprivec, direktor Zavoda Ivana Cankarja Vrhnika in mag. Matej Černetič, vodja Oddelka za družbene dejavnosti in gospodarstvo.

Svojo odsotnost kot poročevalec je napovedal gospod Boštjan Koprivec. Tako da je poročal samo mag. Matej Černetič.

1. Najprej smo pregledali zapisnik in gospod Černetič je izpostavil točki pod točko razno. Članica liste je na pretekli seji podala pobudo za čim bolj kontinuirano oz. stalno pomoč otrokom, ki jo v okviru javnih del organizira CSD, Enota Vrhnika. Župan Daniel Cukjati je odgovoril, da je to prevelik finančni zalogaj in da bo ostalo tako kot je do sedaj.

2. Pod drugo točko smo obravnavali Letni program kulture, ki je bil na kratko predstavljen in ga je prebral mag. Černetič. Program se sprejema že pred sprejemom proračuna, z namenom, da se razpis za sofinanciranje objavi čim prej in da društva ne čakajo na finančna sredstva predolgo.

Glede na to, da proračun za leto 2020 še ni sprejet, so navedene zgolj predvidene številke za ljubiteljsko kulturo, kot so navedene v osnutku proračuna. V primeru, da bodo postavke v sprejetem proračunu drugačne, velja zapisano v proračunu. Postavke drugih področij kulture bodo natančneje razdelane v Proračunu Občine Vrhnika za leto 2020.

Pri tej točki je članica Liste dala pobudo kot predsednica Komisije za ocenjevanje predlogov, prispelih na javni razpis za sofinanciranje ljubiteljske kulture občine Vrhnika, da se pred Razpisom komisija sestane in poda konkretne predloge pri pripravi razpisne dokumentacije, z namenom, da se uskladijo in dogovorijo tiste točke, o katerih smo v komisiji največkrat razpravljali zaradi ne transparentnosti ali dilem komisije.

Odbor za družbene dejavnosti je obravnaval Letni program kulture Občine Vrhnika za leto 2020 in ga ocenil kot primernega za nadaljnjo obravnavo.

3. Pod tretjo točko smo obravnavali Letni program športa Občine Vrhnika za leto 2020. Gospod Černetič je prebral Analizo letnega programa športa za leto 2019 in Letni program športa za leto 2020.

Mnenje Športne zveze Vrhnika smo prejeli na sami seji in odgovor na mnenje, ki ga je zapisal gospod Koprivec. Iz mnenja ŠZ Vrhnika je razvidno, da si želijo povečati predlog proračnuna iz 250.000€ na 260.000€ in navajam »zaradi težkih finančnih razmer v športnih društvih in klubih …«

Enako kot pri kulturi se program sprejema že pred sprejemom proračuna, z namenom, da se razpis za sofinanciranje objavi čim prej in da društva ne čakajo na finančna sredstva predolgo.

Pri tej točki smo imeli nekaj vprašanj, ki so se nanašala na razlago posameznih točk programa. Članica liste je dala pobudo, da se poišče znotraj športnih društev vire, ki bi omogočili osnovno šolskim otrokom do 15. leta obliko vadbe, ki bi bila tudi rekreativne narave in ne samo tekmovalne.

Odbor za družbene dejavnosti je obravnaval predlog Letnega programa športa Občine Vrhnika za leto 2020 in ga ocenil kot primernega za nadaljnjo obravnavo.

4. Pod točko razno ni bilo posebnih vprašanj in predlogov.

Lista za razvoj Vrhnike in podeželja

Ta vnos je bil objavljen v Novičke, Seje ODD. Zaznamek za trajno povezavo.