3. redna seja Občinskega sveta Občine Vrhnika, ki je bila dne, 26. 2. 2019

Vprašanje:

mag. Viktor Sladič

“Vprašanje se nanaša na del pešpoti skozi Retovje pri plezalni steni, kdaj in na kakšen način se bo postavila ograja in se uredili ustrezni propusti.”

Odgovor:

V avgustu 2018 je bilo pridobljeno naravovarstveno soglasje za postavitev ograje, vendar ni prišlo do izvedbe, ker za ta namen ni bilo planiranih sredstev. V letu 2019 se bo izvedla lesena ograja na propustu pri plezalni steni, smiselno bi bilo zamenjati tudi ograjo na začetku poti, da bi bila oprema na celotni sprehajalni poti poenotena. Izvesti bo potrebno tudi manjše sanacije na propustih. Ocenjena vrednost stroškov znaša 5.000€, ki bi se izvedla iz naslova urbane opreme. Na oddelku za okolje in komunalo se pripravlja razpis. Glede na povzetek zadnjega ogleda prepustov izvirov in mostu v Retovju ugotavljamo, da propusti delujejo dobro in niso v kritičnem stanju. Na propustu pri plezalni steni se je v vodo odvalil kamen z venca prepusta na začetku prepusta ob poti. Potrebne so manjše korekture, ki bi se izvedle sočasno z ograjo. Večji posegov v propuste ni predvidenih.

Odgovor je pripravila: Špela Blažič, Oddelek za okolje in komunalo

Vprašanje:

Janez Pivk

Vprašanje glede obnove ceste na Trčkov grič in ureditev avtobusnega postajališča in križišča regionalne ceste in ceste na Cesarski Vrh.

Odgovor:

1. Obnova ceste Trčkov grič: S strani Občine Vrhnika je bila dne, 21.12.2018, posredovana pisna informacija predsedniku KS Podlipa – Smrečje, da se bo v letu 2019 pridobila projektna dokumentacija na nivoju IDZ (idejne zasnove) za ureditev občinske ceste čez Trčkov grič.

2. Ureditev avtobusnega postajališča in križišča regionalne ceste in ceste za Cesarski Vrh: Projektno dokumentacijo za rekonstrukcijo križišča, v sklopu katere je predvidena tudi ureditev avtobusnih postajališč in javne razsvetljave, bo pridobila Direkcija za ceste. Projektna naloga je bila v letu 2018 usklajena in potrjena tudi s strani Občine Vrhnika. Projektna dokumentacija se bo izdelala na nivoju IDZ in PZI. Po preveritvi na DRSI je zadeva trenutno v postopku priprave razpisa za izbor projektanta za izdelavo projektne dokumentacije. Le ta naj bi bila pridobljena do konca letošnjega leta.

Odgovor je pripravila: Ana Janša Jurjevič, Oddelek za okolje in komunalo

Vprašanje:

Nataša Rijavec

Je imela vprašanje v zvezi z razpisom za prosto delovno mesto na ZIC-u. Naslednje vprašanje se je nanašalo na sredstva iz članarin in vadbin glede Fitnesa na Vrhniki ter tudi na njegovo uporabno stanje. V nadaljevanju je Nataša Rijavec imela še vprašanje glede kriterijev zaposlitve študentov in dijakov na ZIC-u in TIC-u ter na ustrezno zamenjavo Tatjane Milčinski ob njeni odsotnosti. Vprašanje je bilo postavljeno tudi glede e-vodiča, če je v ustrezni uporabi, in vprašanje, ki se je nanašalo na možnost vpogleda v strateške dokumente ZIC-a, npr. letni načrt dela.

Odgovor:

Še nismo dobili.

Ta vnos je bil objavljen v Vprašanja. Zaznamek za trajno povezavo.