Informacija o poteku 5. seje Odbora za družbene dejavnosti in gospodarstvo

Dne 5. 12. 2019 je potekala 5. redna seja Odbora za družbene dejavnosti in gospodarstvo.

Za 5. sejo so bile predvidene štiri točke in sicer: 

  1. Zapisnik 4. seje Odbora za družbene dejavnosti
  2. Osnutek Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Glasbena šola Vrhnika – sprejem po skrajšanem postopku
  3. Upravljanje Doživljajskega razstavišča Ljubljanica – podaljšanje sporazuma o partnerstvu
  4. Razno

5. seja Odbora za družbene dejavnosti in gospodarstvo je bila tokrat kratka. Obravnavali smo dve pomembni točki dnevnega reda in sicer Osnutek Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Glasbena šola Vrhnika – sprejem po skrajšanem postopku in Upravljanje Doživljajskega razstavišča Ljubljanica – podaljšanje sporazuma o partnerstvu.

Vabljeni so bili poleg članov odbora tudi Daniel Cukjati, župan in mag. Matej Černetič, vodja Oddelka za družbene dejavnosti in gospodarstvo.

V drugi točki je najprej gospod Černetič predstavil namen spremembe odloka, ki je preprost.

Enota Glasbene šole Vrhnika v Horjulu načrtuje selitev v nove, primernejše prostore za opravljanje glasbenega pouka, in sicer bodo dejavnost opravljali v Prosvetnem domu Horjul, kjer bodo imeli na razpolago štiri učilnice in primerno dvorano za nastop. Za navedene prostore so s Prosvetnim društvom Horjul sklenili Pogodbo o brezplačni uporabi navedenih prostorov. Pred dejansko uporabo prostorov morajo pri pristojnem ministrstvu urediti vpis nove lokacije oddelka glasbene šole v Horjulu v razvid izvajalcev javno veljavnih programov, za katerega potrebujejo tudi usklajen Odlok o ustanovitvi javnega zavoda Glasbena šola Vrhnika.

Tako da člani Odbora za družbene dejavnosti predlagamo, da se na OS sprejme naslednji sklep:

Sprejme se Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Glasbena šola Vrhnika.

V tretji točki sta nam gospod Černetič in gospod Župan predstavila nekaj dejstev o Doživljajskem razstavišču Ljubljanica, predvsem zakaj je potrebno oz. smiselno podaljšati sporazum med Občino Vrhnika (nosilec projekta) in Muzejem in galerijami mesta Ljubljane (partner).

Do 31. 12. 2021 se iztečejo obveznosti, ki ga nosilec projekta in ostali partnerji imajo do Programa Finančnega mehanizma EGP (SI 02), ki je sofinanciral projekt, zato na občini ugotavljajo, da ni smiselno spreminjati dejstev, ker bi to lahko povzročilo vračanje sredstev. Po izteku teh obveznosti pa bo občina lahko upravljanje in vodenje DRL -ja predala drugemu upravljalcu oz. bo potrebno dolgoročno razmisliti in pripraviti strategijo, kako naprej.

Predstavnica liste je vprašala dve vprašanji:

  • Kje se da videti finančno poročilo oz. izkaz poslovnega uspeha po letih DRL-ja?
  • Kakšno vlogo ima zadruga Zapolis v DRL-ju?

Finančno poročilo bo gospod Černetič poslal po elektronski pošti.

O zadrugi Zapolis pa je gospod župan povedal, da občina nima nič s tem, da MGML kot partner lahko samostojno izbira podizvajalca in da na to nimajo vpliva.

Pod točko razno smo izmenjali še nekaj zanimivih informacij. Gotovo je najbolj pomembno dejstvo, da je Občina uspela podpisati kupoprodajno pogodbo in jo overiti pri notarju, kar pomeni da smo Vrhničani dobili Močilnik nazaj. Najemnik sicer ostaja do konca leta 2020 noter, v tem času pa bo Občina izvedla pogovore z ostalimi lastniki in pripravila celostno strategijo upravljanja Močilnika.

Pohvale so bile izrečene glede drsališča in dogajanja v Športnem parku.

V decembru nas čaka še seja Občinskega sveta, gradivo je že dostopno na spletni strani Občine.

Srečno.

Lista za razvoj Vrhnike in podeželja

Ta vnos je bil objavljen v Novičke, Seje ODD. Zaznamek za trajno povezavo.