Informacija o poteku 4. dopisne seje Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja

Dne 9. 12. 2019 je potekala 4. dopisna seja Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (v nadaljevanju: komisija).

Za to sejo je bila predvidena le ena točka, to je mnenje k imenovanju Pomočnika direktorja Centra za socialno delo Ljubljana, na Enoti Vrhnika.

In za kaj pravzaprav gre pri tem?

Dne 14. 11. 2019 je namreč Center za socialno delo Ljubljana posredoval zaprosilo za izdajo mnenja k imenovanju pomočnika direktorja Centra za socialno delo Ljubljana, na Enoti Vrhnika, ker je bil dne 1. 10. 2019 na podlagi Sklepa o ustanovitvi Centra za socialno delo Ljubljana (CSD Ljubljana), kot univerzalni pravni naslednik spojenih centrov za socialno delo, in sicer CSD Ljubljana Moste-Polje, CSD Ljubljana Šiška, CSD Ljubljana Vič-Rudnik, CSD Ljubljana Bežigrad, CSD Ljubljana Center, CSD Grosuplje, CSD Logatec in CSD Vrhnika.

Direktorjem spojenih centrov za socialno delo je na podlagi določbe 17. Člena Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o socialnem varstvu (Uradni list RS, št. 54/17) z dnem spojitve prenehal mandat, za preostali čas trajanja mandata pa so bili razporejeni na delovno mesto Pomočnik direktorja na Enoti CSD.

Zaradi prenehanja delovnega razmerja Pomočnice direktorice na Enoti Ljubljana Vrhnika, Andreje Rihter, je CSD Ljubljana dne 7. 10. 2019 na Zavodu RS za zaposlovanje objavil prosto delovno mesto »Pomočnik direktorja – m/ž«. V izbirnem postopku je bila kot najustreznejša kandidatka za razpisano delovno mesto izbrana kandidatka Manuela Ham, stanujoča Zadobrovška cesta 20A, 1000 Ljubljana-Polje, ki izpolnjuje vse pogoje za zasedbo razpisanega delovnega mesta in je tudi že zaposlena na CSD.

Določba tretjega odstavka 56. Člena Zakona o socialnem varstvu določa, da direktor centra za socialno delo imenuje in razreši Pomočnika direktorja na enoti Centra za socialno delo po predhodnem mnenju pristojnega organa lokalne skupnosti, na območju katere so prostori enote Centra za socialno delo.

Na podlagi navedenega je komisija ta predlog obravnavala, o tem oblikovala ustrezno mnenje in ga posredovala Občinskemu svetu Občine Vrhnika v sprejem.

Mnenje Občinskemu svetu komisije je bilo naslednje:

Občinski svet Občine Vrhnika daje soglasje k imenovanju kandidatke Manuele Ham (osebne podatke smo skladno s predpisi izločili iz teksta) za Pomočnico direktorja CSD na enoti Vrhnika.

Tako, ni Bog ve kaj, pa vendar zopet nekaj novih informacij za vas, za katere upamo, da vas z njimi ne dolgočasimo preveč. Verjamemo, da so za vas koristne in si jih po našem mnenju vsekakor zaslužite, saj imate pravico izvedeti vse o tem, kaj se dogaja ne le na sejah Občinskega sveta, ampak tudi na njegovih delovnih telesih ter na drugih organih, ki kakor koli odločajo in posredno ali neposredno vplivajo na življenja vseh nas v občini Vrhnika, predvsem pa imate pravico vedeti vse, česar na običajen način ne morete izvedeti, pa se vseh nas še kako tiče.

Lista za razvoj Vrhnike in podeželja

Ta vnos je bil objavljen v Novičke, Seje KMVVI. Zaznamek za trajno povezavo.