Amandma 1

Mag. Viktor Sladič, občinski svetnik

Mirke 4b

e-naslov: viktor.sladic@gmail.com

1360 Vrhnika Vrhnika, 9. 12. 2019

Občina Vrhnika

Gospod Danijel Cukjati, župan

Tržaška cesta 1

e-naslov: daniel.cukjati@vrhnika.si

1360 Vrhnika

Zadeva: Amandma k predlogu Odloka o proračunu občine Vrhnika za leto 2020

Zveza: Predlog Odloka o proračunu Občine Vrhnika za leto 2020

Spodaj podpisani Viktor Sladič, občinski svetnik, vlagam k predlogu Odloka o proračunu Občine Vrhnika za leto 2020 (v nadaljevanju: predlog proračuna), naslednji:

amandma

Predlagam, da se v predlogu proračuna pri PU 4003, proračunska postavka 14013 – Zavod Ivana Cankarja-Turizem, poveča za 17.000,00 EUR, to je iz predlaganih 153.000,00 EUR na 170.000,00 EUR, in sicer za projekt »Mreža kolesarskih poti po Vrhniki in okolici«.

Proračunsko ravnovesje se zagotovi z znižanjem odhodkov na proračunski postavki 13002 – Lokalne ceste-tekoče vzdrževanje tako, da se sedanja vrednost iz 1.000.000,00 EUR zniža na 983.000,00 EUR.

Temu ustrezno se preračuna tudi indeks (5)/(3).

Obrazložitev:

Turizem in razvoj turistične infrastrukture na Vrhniki je panoga, kateri moramo v prihodnje nameniti veliko pozornost. To utemeljuje:

  • bližina Ljubljane,

  • Vrhnika ima številne naravne, kulturne in zgodovinske danosti,

  • potreba po gibanju,

  • panoga oziroma turistična dejavnost zahteva relativno malo vlaganja.

Proračun v proračunski postavki 14013 vsebuje kar nekaj turističnih projektov, danih v izvedbo Zavodu Ivana Cankarja, med katerimi je tudi projekt »Mreža kolesarskih poti po Vrhniki in okolici«, ki bodo za Vrhniko in njeno turistično ponudbo brez dvoma velika dodana vrednost, sama naložba v njih pa se bo ob primernem trženju hitro obrestovala, tako skozi večje prihodke posameznih nosilcev turistične dejavnosti v občini, pa tudi občinskega proračuna, kot tudi skozi večjo prepoznavnost Vrhnike kot turistične točke.

Ker ravno projekt »Mreža kolesarskih poti po Vrhniki in okolici« od vseh iz navedene proračunske postavke potrebuje največ zagonskega kapitala, je potrebno delež sredstev, namenjenih njegovemu izvajanju, povečati. Znižanje vrednosti na proračunski postavki 13002 pa s tem ne bo ogrozilo izvajanja tekočega vzdrževanja lokalnih cest, saj gre pri kolesarskih poteh ravno tako za cestno prometno infrastrukturo, ki se bo s tem ustrezno uredila in vzdrževala tako, da gre v zvezi s tem projektom za skladnost obeh proračunskih postavk, ki se s tem smiselno dopolnjujeta.

S spoštovanjem,

mag. Viktor Sladič

občinski svetnik

Poslano:

  • naslovniku po e-pošti,

  • ga. Gordani Tekavčič, direktorici OUO Vrhnika (v seznanitev po e-pošti).

Ta vnos je bil objavljen v Proračun. Zaznamek za trajno povezavo.