Obračunavanje komunalnega prispevka

Vprašanje (Igor):

Pozdravljeni Glede na prebrano kronologijo na vaši strani v zvezi z komunalnim prispevkom me zanima ,če morda veste ali občina Vrhnika trenutno obračunava komunalni prispevek po 11 odstavku 79 člena člena ZPN ali po občinskem odloku iz leta 2009.

Odgovor:

Komunalni prispevek v občini Vrhnika bi se glede na to, da je 3. 11. 2014 potekel 6 mesečni rok, v katerem bi morala občina po uveljavitvi Odloka o občinskem prostorskem načrtu Občine Vrhnika (Uradni list RS, št. 27/2014), na podlagi enajstega odstavka 79. člena Zakona o prostorskem načrtovanju sprejeti nov program opremljanja stavbnih zemljišč s komunalno opremo, moral skladno s predhodno citirano določbo Zakona o prostorskem načrtovanju odmerjati na podlagi Pravilnika o merilih za odmero komunalnega prispevka (Uradni list RS, št. 95/2007).

V občini se komunalni prispevek po tem datumu ne odmerja, saj je bil odgovor župana, ki smo mu ga v zvezi s tem zastavili dne 4. 12 2014 na seji Odbora za ekologijo in infrastrukturo, da se ga do sprejetja novega Odloka o komunalnem prispevku v Občini Vrhnika in Odloka o programu opremljanja stavbnih zemljišč s komunalno opremo za območje Občine Vrhnika ne bo odmerjalo, čeprav bi ga lahko oziroma bi ga morali v tem obdobju odmerjati na podlagi predhodno navedenega pravilnika, ki pa je za občane bistveno bolj ugoden.

Ob tem smo dne 23. 12. 2014 na seji Občinskega sveta s strani občinske uprave dobili tudi pojasnilo, da vlog za izdajo gradbenega dovoljenja za novogradnje po 3. 11. 2014 ni bilo oddanih, tako da se komunalni prispevek v Občini Vrhnika po informacijah, ki smo jih v zvezi s tem prejeli, sploh ne odmerja.

Ta vnos je bil objavljen v Arhiv. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor