INFORMACIJA O POTEKU 5. DOPISNE SEJE KOMISIJE ZA MANDATNA VPRAŠANJA, VOLITVE IN IMENOVANJA

Epidemija COVID-19 je močno zarezala v naša življenja in nas pahnila v okoliščine, ki jih nismo pričakovali in jih tudi nismo bili vajeni.

Življenje se je kljub temu odvijalo naprej s tem, da smo ob tem dobili priložnost, da se bolj posvetimo sebi, svojim družinam in našim bližnjim, in to bolj, kot bi se verjetno sicer.

To je dobro!

Ta način življenja se je odražal tudi na lokalno političnem področju. Sej Občinskega sveta in njegovih delovnih teles ni bilo, občinski svetniki se nismo družili, kar pa ne pomeni, da je delo občinske uprave in svetniških skupin zamrlo. Nasprotno! V Listi za razvoj Vrhnike in podeželja smo bili še kako aktivni. Res pa, da ne javno, vsem na očeh, ne navzven in ne v javnih skupinah, ampak nad vse odgovorno do nas samih in do vseh vas in do našega zdravja.

Preden pa vam predstavimo, kaj vse se je, vsaj kar se tiče Liste za razvoj Vrhnike in podeželja, v tem času kljub temu dogajalo in kaj vse smo pripravili za naprej, vam želimo predstaviti kratko informacijo o poteku 5. dopisne seje Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.

Pa pojdimo lepo po vrsti:

Dne 29. 2. 2020 je potekala 5. dopisna seja Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (komisija).

Za sejo je bila poleg potrditve zapisnika 7. redne seje komisije, predlagana le ena točka (zato tudi dopisna seja), to je Predlog k imenovanju članov sveta javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti območne izpostave Vrhnika.

Pri tem gre za to, da septembra 2020 poteče mandat članom sveta javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti območne izpostave Vrhnika (JSKD). Glede na navedeno in skladno s pristojnostmi komisije, je potrebno imenovati 3 člane JSKD območne izpostave Vrhnika.

Akto o ustanovitvi JSKD namreč določa, da člane sveta imenujejo lokalne skupnosti z območja izpostave sklada na predlog kulturnih društev, zvez kulturnih društev ter posameznikov s področja kulturnih dejavnosti, ki delujejo v lokalni skupnosti.

Svet JSKD območne enote Vrhnika sestavlja 5 članov, od katerih ima občina Vrhnika 3 člane, občina Borovnica in Log Dragomer pa vsaka po 1 člana.

Člani sveta so imenovani oziroma izvoljeni za 4 leta in so lahko ponovno imenovani oziroma izvoljeni.

Glede na navedeno je občinska uprava občine Vrhnika na svoji spletni strani objavila poziv za imenovanje članov sveta JSKD območne izpostave Vrhnika in poziv posredovala še na JSKD območni izpostavi Vrhnika. Poziv je namenjen kulturnim društvom, zvezam in posameznikom s področja kulture na območju občine Vrhnika. Vloge so morale prispeti na občino do 23.2.2020 do 10.00 ure.

Komisija je pravočasno prispele vloge odprla in pregledala ter ugotovila, da je prispel le naslednji predlog s strani kulturnih društev ter posameznikov s področja kulturnih dejavnosti, ki delujejo v občini Vrhnika, in sicer:

  • Ana Marta Grom (predlagatelj: Društvo Mešani pevski zbor Mavrica).

Na podlagi predloženega poziva so člani komisije sprejeli sklep, da se poziv za predlaganje kandidatov v svet JSKD podaljša do 20.3.2020 in se ga objavi na spletni strani občine Vrhnika.

Naknadno sta prispeli še dve vlogi, in sicer:

  • Marija Malovrh (predlagatelj: Muzejsko društvo Vrhnika) in
  • Lilijana Podlesnik (predlagatelj: Pevsko društvo Ivana Cankarja).

Glede na navedeno in skladno z določbo 32. člena Statuta občine Vrhnika, komisija predlaga Občinskemu svetu občine Vrhnika v sprejem naslednji sklep:

Občinski svet občine Vrhnika za člane sveta javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti območne izpostave Vrhnika na predlog kulturnih društev, zvez in kulturnih društev ter posameznikov s področja kulturnih dejavnosti, ki delujejo v občini Vrhnika, imenuje naslednje člane:

  • Ana Marta Grom,
  • Marija Malovrh,
  • Lilijana Podlesnik.

Članom sveta javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti območne izpostave Vrhnika traja mandat štiri leta, in sicer od 1.9.2020 do 1.9.2024.

Tako. Kljub dokaj skromni vsebini po daljšem času vseeno nekaj novih informacij za vas, za katere upamo in verjamemo, da so za vas koristne in si jih po našem mnenju vsekakor zaslužite, saj imate pravico izvedeti vse o tem, kaj se dogaja ne le na sejah Občinskega sveta, ampak tudi na njegovih delovnih telesih ter na drugih organih, ki kakor koli odločajo in posredno ali neposredno vplivajo na življenja vseh nas v občini Vrhnika, predvsem pa imate pravico vedeti vse, česar na običajen način ne morete izvedeti, pa se vseh nas še kako tiče.

Lahko pa na tem mestu napovemo, da bodo zelo v kratkem tej informaciji sledile nove, vsebinsko bogate in celovite informacije, ki pa se še kako tičejo vseh nas, saj smo bili ves čas epidemije še kako aktivni.

Lista za razvoj Vrhnike in podeželja

Ta vnos je bil objavljen v Novičke, Seje KMVVI. Zaznamek za trajno povezavo.