PROJEKT »ODLIČNO JE, VRHNIŠKO JE!« ZAŽIVEL

V Listi za razvoj Vrhnike in podeželja smo v okviru našega programa razvoja kmetijstva v občini Vrhnika za obdobje 2018 do 2022 med drugim pripravili tudi projekt »Odlično je, Vrhniško je! Vrhnika! A Taste-y Town«, katerega izvedba je bila s proračunom občine Vrhnika za leto 2020 zaupana Zavodu Ivana Cankarja za kulturo, šport in turizem Vrhnika.

Namen tega projekta je podeljevanje pravic vrhniškim pridelovalcem prehrambenih izdelkov do uporabe slogana in certifikata »Odlično je, Vrhniško je!«, s čemer bomo kupci lažje prepoznali kakovostno zdravo hrano, pa tudi pijačo, pridelovalec pa bo te izdelke lažje prodajal in za njih dosegal tudi višjo ceno.

20200619_092137Projekt »Odlično je, Vrhniško je!« se navezuje tudi na program turizma, saj bo ponudnikom prenočitvenih zmogljivosti omogočil dodatno kakovostno ponudbo in s tem dodaten zaslužek, Vrhničani pa bomo lahko ponovno ponosni, da pri nas pridelujemo kakovostno in zdravo hrano ter proizvajamo kakovostne in prepoznavne prehrambene izdelke.

V letošnjem letu je v zvezi s tem Zavod Ivana Cankarja organiziral prvi razpis. Od treh prispelih prijav so ocenjevalci Biotehniške fakultete v Ljubljani dve ocenili kot zelo kakovostni. To sta bili pražarna kave Escobar z mešanico kave »Skodelica kave« ter Žganjekuha Kržič z brodko, borovničevcem, viljamovko in medenim likerjem. Ti produkti so si prislužili posebno oznako oziroma certifikat »Odlično je, Vrhniško je!«, ki je po novem sinonim za lokalno kulinarično kakovost.

Več o tem si lahko preberete na VisitVrhnika.

Kot sta povedala predstavnika Liste za razvoj Vrhnike in podeželja, gospod Milan Selan in gospod Tomo Grom, ki sta sodelovala pri tem prvem razpisu, je vsak začetek težak, a smo lahko optimistični.

20200619_092054V Listi za razvoj Vrhnike in podeželja se veselimo tega dosežka in smo nanj ponosni. V bodoče se bomo vsekakor zavzemali, da v ta »elitni krog« vstopi čim več vrhniških pridelovalcev in predelovalcev vrhunskih kulinaričnih izdelkov, ki pomembno prispevajo k dvigu kakovostne ponudbe in večji kulinarični prepoznavnosti Vrhnike na slovenskem turističnem zemljevidu in povečanju turistične prepoznavnosti naše občine.

Obema prejemnikoma certifikata »Odlično je, Vrhniško je!« iz srca čestitamo in jima želimo vse najboljše na njihovi nadaljnji poslovni poti.

Vsem, ki tega niso uspeli storiti na prvem razpisu, pa želimo korajžno in uspešno prijavo na novi razpis za podelitev te elitne oznake, ki bo proti koncu poletja objavljen tudi v medobčinskem glasilu Naš časopis.

Lista za razvoj Vrhnike in podeželja

Ta vnos je bil objavljen v Gospodarstvo, Novičke. Zaznamek za trajno povezavo.