Plačilo komunalnega prispevka

Vprašanje (Slavko, Marta):

Komunalni prispevek morava poravnati do 31.12.2014 (sklep od g. Jakina). Glede na aktivnosti, ki se dogajajo v zvezi s pravično odmero komunalnega prispevka vas prosiva za mnenje ali naj s plačilom počakava.

Odgovor:

Glede plačila obveznosti iz naslova komunalnega prispevka na začetku poudarjamo, da je ustrezna podlaga za izpolnitev te obveznosti dokončna in pravnomočna odločba občinskega organa o odmeri komunalnega prispevka, naslovljena na vas kot zavezanca.

 V kolikor ste tako odločbo prejeli in se nanjo v zakonitem roku, ki je naveden v pravnem pouku odločbe, niste pritožili, to pomeni, da morate tako odločbo po poteku tega roka v celoti in na predpisan način izvršiti, to pa pomeni tudi plačilo odmerjenega zneska komunalnega prispevka v roku, na način in po postopku, določenim s tako odločbo.

 V kolikor pa o odmeri komunalnega prispevka odločbe niste prejeli (v vašem vprašanju navajate sklep), pa bi nam morali za natančen odgovor dati več podatkov (ali gre za sklep, izdan v postopku odločitve župana o pritožbi zoper odločbo, izdano na 1. stopnji idr.).

 Pri tem vas opozarjamo, da je ne glede na to, ali gre za odločbo ali sklep, pomembna dokončnost in pravnomočnost takega akta, ki ga je v tem primeru, to je po preteku pritožbenega roka (v kolikor pravice do pritožbe niste izkoristili), treba izvršiti.

Ta vnos je bil objavljen v Arhiv. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor