24.9.2015 – 6. redna seje OS Občine Vrhnika

Vprašanje:

mag. Viktor Sladič:

Hvala. Imel bi vprašanje, ki se nanaša na obdobje lanskega leta. Namreč štiriindvajsetega decembra lani, to je na božični večer, so nekateri krajani Stare Vrhnike dobili v nabiralnike obvestilo Medobčinskega inšpektorata, v katerih je bilo navedeno, da glede na to, da kršijo odlok o oskrbi s pitno vodo, so dolžni v osmih dneh po prejemu tega obvestila na Komunalno podjetje sporočiti podatke o tem, kdaj se lahko izvede pregled vodomernega mesta. Sicer je bila zagrožena globa 1.400€. Komunalno podjetje Vrhnika pa mora potem obvestiti Medobčinski inšpektorat, ali je bil ta ukrep, ki je bil naložen krajanom, izveden. Krajani, so to vsi, ki se jih je to dotikalo, ki so ta obvestila dobili, to naredili v roku 8 dni, pa še do danes niso dobili nobenega odgovora. Tako, da bi prosil, če pridobite pojasnilosl03 Komunalnega podjetja. Gospa Kranjc ve, ker je takrat, sem jo zaprosil za pomoč in je res aktivno pomagala, ker je bil pač tak dan, da se kaj dosti v tako kratkem času ni dalo narediti. Pa bi prosil, da pozovete Komunalno podjetje, zakaj ni odreagiralo in zakaj je to še vedno odprto?

Odgovor Komunalnega podjetja Vrhnika:

Vprašanje:

mag.Viktor Sladič:

Drugo vprašanje, ki ga imam, se nanaša pa na nedavno otvoritev Cankarjevega doma, vprašal bi, kdo je pripravil program in kdo ga je odobril, ker po mojem skromnem prepričanju je nedopustno, da na otvoritvi Cankarjevega doma ni bila izvedena slovenska himna, kar se mi zdi blamaža, ostalega poteka pa niti ne bom komentiral. To je moje drugo vprašanje.

Pobuda pa, sem razumel, da glede na to, da imamo danes točko o subvencioniranju v vrtcu pa rezervacijah, ali lahko sedaj dam to pobudo ali potem na točki, ki jo bomo obravnavali?

Odgovor:

Odprtje smo načrtovali že od zgodnje pomladi. S scenarijem odprtja je bila občina sproti seznanjena in nanj ni imela večjih pripomb. Tudi o samem protokolu odprtja smo se dogovarjali sporazumno in dodatnih navodil nismo prejeli. Odprtje prenovljenega Cankarjevega doma je bil slavnostni dogodek, kakršne Zavod Ivana Cankarja Vrhnika pripravi večkrat letno, tako v samem Cankarjevem domu, kot na drugih prizoriščih Vrhnike. Scenarij je predstavljal vse ključne vsebine, ki domujejo v kulturnem hramu Vrhnike in k sodelovanju smo povabili vsa registrirana kulturna društva naše občine. Veseli smo njihovega odziva in odgovornega sodelovanja na samem odprtju, za kar smo se jim po dogodku tudi posebej zahvalili. Odprtje ni bilo zasnovano ne kot državna, ne kot občinska proslava, pač pa kot praznovanje nove gradbene pridobitve v Občini Vrhnika, kjer izvajanje himne ni pričakovano. Podobno je tudi pri ostalih gradbenih prireditvah (npr. odprtje čistilne naprave), kjer protokol ne predvideva izvajanje himne.

Pripravila: Tatjana Oblak Milčinski in Boštjan Koprivec, Zavod Ivana Cankarja Vrhnika

Ta vnos je bil objavljen v Seje OS, Vprašanja. Zaznamek za trajno povezavo.