V LISTI ZA RAZVOJ VRHNIŠKEGA PODEŽELJA SMO SE ŽE TRETJIČ UDELEŽILI FESTIVALA HRANE NA STARI CESTI

sl1V Listi za razvoj vrhniškega podeželja se od samega začetka našega obstoja in delovanja aktivno udeležujemo različnih družabnih dogodkov, med katerim nam je še posebej drag Festival hrane, ki se v okviru Argo-navtskih dni odvija vsako leto junija na Stari cesti.

Tako vsako leto predstavljamo stare tradicionalne vrhniške jedi, in tokrat je bil to obličnik, to je v oblicah krompir z zeliščnim skutinim namazom. Pri tem smo vedno pozorni tudi na to, da ne gre le za jed, ki so jo včasih jedli na Vrhniki, ampak da je tudi pripravljena iz sestavim, ki so res domače. sl3

Tokrat je bila to poleg domačega mladega krompirja in zelišč skuta, ki jo je posebej za ta dogodek za nas iz domačega mleka pripravila gospa Justina Gorišek iz Verda, za kar se ji iz vsega srca zahvaljujemo, saj je bil ravno zaradi nje naš, sicer v osnovi preprost obličnik, res enkraten.

Seveda pa ni šlo tudi brez kapljice rujnega, ki nam ga je tudi tokrat v ta namen prijazno omogočila vinska klet Vidrih iz Vrhnike.

sl4Naša letošnja stojnica pa nikakor ne bi bila to, kar je bila, če ne bi ob vse teh dobrotah številnim zadovoljnim obiskovalcem ob res odličnem obličniku in kraškemu zelenu, ponudili vrhniško pivo Human Fish, ki ga je posebej za ta dogodek na naši stojnici točil Tomaž bar iz Vrhnike, za kar se iskreno zahvaljujemo zakoncema Mesec, to sta Karmen in Tomaž, saj smo lahko s to njuno velikodušnostjo uspeli celovito zaokrožiti vse prefinjene okuse, ki so tokrat veli iz naše stojnice.

Vsem res iskrena hvala, hvala pa tudi vsem, ki ste tudi tokrat v izjemnem številu obiskali našo stojnico in od nje odšli očitno zadovoljni.

Drugo leto se pa zopet srečamo, kaj bomo takrat pripravili za vas, pa naj še nekaj časa ostane skrivnost.

Lista za razvoj vrhniškega podeželja

Ta vnos je bil objavljen v Novičke, Turizem. Zaznamek za trajno povezavo.