18. redna seja OS, 18. 5. 2017

Vprašanje:

mag. Viktor Sladič:

Hvala. Imam vprašanje povezano s cesto Podčelo – Ulovka. Namreč, ko se je ta investicija izvajala je bilo na tem svetu več vprašanj vezanih na to investicijo in v enem odgovoru ste podali oz. v enem tem delu ste podali pojasnilo, da je pač ta investicija potrebna zato, ker gospod Marolt načrtuje gradnjo zimsko rekreativnega ne vem kakšnega turističnega centra na Ulovki in, da je pač treba stopiti naproti in zagotoviti ustrezno infrastrukturo. No sedaj ta infrastruktura v smislu solidne, s kolesom lepo prevozne ceste in tudi z avtomobilom je, pa me zanima, če je narejena kakšna strategija razvoja turizma sedaj na tem območju glede na to, da je bila obrazložitev o potrebnosti investicije vezana ravno na to in, če je ali jo je mogoče videti in, če ni, zakaj ni.

Stojan Jakin:

Pa bi najprej na prvo vprašanje dal. Ne, da se to dela zaradi Marolta ampak tudi zaradi njega. Da ne bo izpadlo na koncu, da samo zaradi njega. Dejstvo je, da je on, ima neke projekte za gor. Do prihodnje seje bomo skušali od njega tudi dobiti pojasnila, kaj več. Vem pa da je gor Ulovka glavni problem lastništvo zato je tudi celotno smučišče ustavljeno.

Odgovor:

Razvoj športno rekreacijskega centra Ulovka je še vedno v planu lastnika zemljišč na Ulovki. Je pa vezano na njegovo finančno stanje, sodelovanje lastnikov zemljišč, po katerem poteka tudi del smučišča, vremenskih danostih (slabe zime v smislu snežnih padavin, previsoke temperature …). Načrti so zaenkrat vezani predvsem na zasebne investicije. Za poletno športno rekreacijsko dejavnost na Ulovki in Zaplani pa so investicije v teku saj je lažje investirati (izgradnja tenis igrišč, kolesarjenje, lokostrelski tabori …) Aktivnosti se tudi izvajajo v smislu promocije ter dopolnjevanje ponudb z naslova turizma in predstavitve naravnih in kulturnih znamenitosti ter vrednot Ulovke in Zaplane.

 Odgovor pripravil: Oddelek za prostor

Ta vnos je bil objavljen v Seje OS, Vprašanja. Zaznamek za trajno povezavo.