17. 5. 2018 – 25. redna seja OS Občine Vrhnika

Vprašanje (mag. Viktor Sladič): “Glede mojega vprašanja, ki sem ga že drugič postavil, to je to pluženje oz. vzdrževanje ceste Verd – Pokojišče, sem prosil zapisnik, Slep Sveta Krajevne skupnosti, da se na tem odseku preneha izvajati zimska služba in pa za računovodski izkaz oz. nek drug dokument iz katerega je razvidno, da so šla ta sredstva namenjena za zimsko službo na tem odseku dejansko v gradnjo ceste na Borovnico, pa sem dobil samo osebno mnenje predsednika Krajevne skupnosti.

25_seja_PadezVerjetno zato sklepa ni, ker ga ni. Jaz verjamem, da ga ni in tudi hkrati predlagam, da se morda razmisli o tem, da se ta cesta vrne v status, kot ga je že imela nekdaj, to se pravi, da gre nazaj v državno cesto pa, da se Občina Vrhnika več s tem ne ukvarja. Sedaj pa ne vem ali nadaljujem ali prekinemo na tej točki, ker smo dobili gosta?”

Odgovor (Oddelek za okolje in komunalo): “V prilogi vam posredujemo podpisan zapisnik s stani članov sveta Krajevne skupnosti Padež-Pokojišče-Zavrh iz katerega je razvidno, da se enotno strinjajo, da se zimska služba na predmetni cesti ne izvaja.”

Vprašanje (mag. Viktor Sladič): “Hvala. Name so se obrnili krajani Zaplane in sicer v zvezi z cesto, to je ta cesta, ki, odcep pred gostilno Mesec na Zaplano, gor. Šel sem tudi sam osebno pogledati, sem namreč na 600-tem metru od odcepa na levem ovinku je že dlje časa porušena odbojna ograja in to kar na dolžini, tam ene 20- 25 metrov. Povedali so mi tudi, da so se obrnili na upravljalca, na Komunalno podjetje, ki je odgovorilo, da nima sredstev za obnovo oz. za popravilo. Naj bi se obrnili tudi na Občinsko upravo, pa niso dobili nobenega zadovoljivega odgovora, hkrati pa opozarja na tem istem odseku ceste na prvem kilometru oz. se opravičujem; ograja je podrta na prvem kilometru v levem ovinku v celoti na dolžini tam 20 – 25 metrov na 600-tem metru je pa nevaren odsek kjer je prepadna stena na desni strani, to je ta del, ki se zravna, kjer je bilo v preteklosti že nekaj nesreč in sprašujejo oz. sprašujem v njihovem imenu kdaj bo ta ograja na tem nevarnem odseku na 600-tem postavljena?”

Odgovor (Oddelek za okolje in komunalo): “Odbojna ograja bo postavljena najkasneje do 11. 5. 2018, saj je SPVC to potrdil na seji 31. 1. 2018.”

Vprašanje (mag. Viktor Sladič): “Potem imam pa vprašanje vezano na Retovje. Na 20. redni seji 21. devetega sem pač seznanil Občinski svet, da je prišlo do nesreče pri plezalni steni, ko je občan padel v suho korito pri enem, pri tem izviru se hudo poškodoval in sem dal pobudi, da se betonski propusti uredijo, pa namesti varnostna ograja. Takrat smo se nekako dogovorili, da se preko zime skuša urediti dokumentacijo in potem te betonske propuste in pa varnostno ograjo namesti. Sedaj sem bil pa seznanjen, da je prišel odškodninski zahtevek v zvezi s to nezgodo tega krajana na tem nezaščitenem delu, pa me zanima; prvič ali to drži, da je odškodninski zahtevek prišel? Na koga je prišel? Pa v kakšnem znesku? In pa kaj se dogaja v zvezi z sanacijo teh betonskih propustov izvira pri plezalni steni? In pa koliko daleč je postopek glede namestitve te varnostne ograje, tako kot je bilo dogovorjeno?”

Odgovor (Oddelek za okolje in komunalo): Komisija SPVC si je ogledala možnost postavitve lesene ograje v Retovju in predlagala postavitev le-te ob kamnitem mostu v dolžini cca. 34 m. Oddelek za okolje in komunalo je dne 17. 4. 2018 poslal prošnjo za mnenje o postavitvi lesene ograje v Retovju na Zavod za varstvo kulturne dediščine in do 26. 4. 2018 še ni prejel odgovora.”

Ta vnos je bil objavljen v Novičke, Vprašanja. Zaznamek za trajno povezavo.