Lista za razvoj Vrhnike in podeželja letos na lokalnih volitvah okrepljena in osvežena

Vrhnika mora v korak s časom !

V Listi za razvoj Vrhnike in podeželja smo zbrani ljudje različnih znanj in izkušenj, od gospodarstva, državne uprave, šolstva. V listi so predsedniki Krajevnih skupnosti in društev, predsednik območne obrtne zbornice, večina nas je družbeno angažiranih.

2018_LRVP_FBVse pa nas povezujejo skupne vrednote, katerim smo zavezani in prepričanje, da lahko samo Vrhničani spremenimo Vrhniko na bolje. Izkušnje kažejo, da samo sodelovanje ljudi z različnimi znanji in podobnimi vrednotami zares pripelje do sprememb.

Vse aktivnosti članov liste in dejavnost Viktorja v Občinskem svetu so bile ves čas usmerjene v probleme, ki zadevajo vse Vrhničane. Lotevali pa smo se tudi širših in pri tem dosegli precej vidnih sprememb, ki se nanašajo na vse občanke in občane občine Vrhnika.

Lista je ob tem ves čas rastla in se vsestransko razvijala, tako da je postala močna skupina Vrhničanov, ki s svojimi znanji, izkušnjami in zavzetostjo Vrhniki želi dobro in ki verjame, da mora Vrhnika v korak s časom, da bo vsem Vrhničankam in Vrhničanom bolje.

Lista tako na letošnjih lokalnih volitvah nastopa v obeh volilnih enotah s polnima listama kandidatov za volitve v Občinski svet in s kandidatom za župana občine Vrhnika, to je

Viktorjem Sladičem.

Viktor_2nagovorVSViktor Slad je rojen 23. decembra 1960, po izobrazbi pa je magister znanosti za področje državnih in evropskih študij.

Svojo poklicno pot je začel v gospodarstvu, kjer je ves čas opravljal vodstvene naloge, sedaj pa je zaposlen na Ministrstvu za obrambo RS, kjer kot sekretar vodi področje varnosti in zdravja pri delu in varstva pred požarom. Sodeloval je pri številnih državnih projektih, kot je EU projekt PHARE – Razvoj sistema varnosti in zdravja pri delu v R Sloveniji, je pa tudi član Komisije Vlade RS za AIDS in Komisije Vlade RS za droge.

V mandatu 2014 do 2018 je kot predstavnik, na začetku še Liste za razvoj vrhniškega podeželja, član Občinskega sveta občine Vrhnika in eden najaktivnejših in najprepoznavnejših občinskih svetnikov, ki se vztrajno zavzema za pravice ter za višjo kakovost življenja vseh občank in občanov občine Vrhnike ter za razvoj turizma in turistične infrastrukture v občini. Z vztrajnim zavzemanjem je dosegel številne spremembe, ki so v dobro vseh Vrhničanov.

Viktor Sladič je soustanovitelj Liste za razvoj Vrhnike in podeželja. Z Grego Kukcem sta pooblaščena predstavnika liste in nosilca list, vsak v svoji volilni enoti. Člani Liste za razvoj Vrhnike in podeželja so Viktorja Sladiča soglasno imenovali tudi za kandidata za župana občine Vrhnika.

Je poročen in oče štirih otrok, s svojo družino pa si je dom ustvaril na Mirkah.

Ker je bila njegova mama na Vrhniki 32 let patronažna babica, ki je pomagala na svet več kot 3500 Vrhničanom, pa je predvsem starejši generaciji poznan tudi kot “od babce sin”.

Kandidati Liste za razvoj Vrhnike in podeželja za volitve članov Občinskega sveta občine Vrhnika so:

VOLILNA ENOTA VRHNIKA:

  1. Grega Kukec                                    S premoženjem, ki je v lasti vseh nas, …
  2. Bernarda Kropf
  3. Simon Hlebec                                  Obrtna cona (video)
  4. Renata Struna                                 Za enakomeren razvoj KS (video)
  5. Jure Matevž Hodnik
  6. Miša Stržinar                                   Medgeneracijsko sodelovanje (video)
  7. Branko Garafolj
  8. Vladimira Rančov
  9. Anže Grampovčan
  10. Marija Vodeb
  11. Elo Mihevc
  12. doc. dr. Vasilija Maček, dr. med.

VOLILNA ENOTA VRHNIKA – OKOLICA:

  1. mag. Viktor Sladič, Verd              Naš kraj Vrhnika (video)
  2. Nataša Rijavec, Verd                    Kultura, šport, zdravje (video)
  3. Janez Pivk, Zaplana
  4. Joži Šraj, Ligojna                            Za kakovost življenja občanov (video)
  5. Boštjan Jurjevčič, Podlipa
  6. Mojca Gutnik, Ligojna
  7. Tomaž Gorišek, Verd                    Samooskrba s krajevno pridelano hrano (video)
  8. Sonja Vidmar, Verd                      Vrhnika je nekdaj imela bazen (video)
  9. Martin Bizjak, Pokojišče
  10. Matejka Zelenc, Verd
  11. mag. Milan Selan, Bl. Brezovica Za boljše in varnejše kolesarske poti (video)
  12. Tomo Grom, Stara Vrhnika          Samo uresničljive strategije vodijo do uspeha! (video)

Ker so tako naš kandidat za župana občine Vrhnika in kandidati za volitve članov Občinskega sveta občine Vrhnika člani Liste za razvoj Vrhnike in podeželja, je tudi volilni program enoten in vam ga v izvlečkih predstavljamo v nadaljevanju.

 

Vrhnika mora v korak s časom !

Življenje je kot vožnja s kolesom.

Da bi ohranil ravnotežje, se moraš premikati.

(Albert Einstein)

V Listi za razvoj Vrhnike in podeželja verjamemo, da:

  • je glavna naloga občine zagotoviti kakovostno življenje občank in občanov Vrhnike,
  • samo uresničljive strategije vodijo do uspeha.
  • lahko turizem v naši občini postane vodilna gospodarska panoga.
  • za uspešen visokotehnološki gospodarski razvoj potrebujemo kvalitetno izobrazbo mladih.
  • lahko v naši občini pridelamo dovolj kakovostne hrane, ki jo lahko uspešno tržimo.
  • se da z občino in njenim premoženjem upravljati veliko bolje.
  • so kultura, šport in skrb za zdravje temeljni gradniki za kakovostno življenje.
  • so kakovostna skrb za starejše ter medgeneracijsko povezovanje, sodelovanje in sožitje ključni segmenti družbe za dostojno in kvalitetno življenje.

Najpomembnejše premoženje vsake skupnosti smo njeni ljudje in boljši kot smo ljudje, boljša je skupnost. Le s skupnimi močmi, enotnostjo, razumevanjem in strpnostjo bomo kos novim nalogam in izzivom prihodnosti.

Verjamemo, da lahko Vrhnika postane evropsko primerljiva občina, v kateri bo bivanje za sleherno občanko in občana priložnost za lokalno ugodje in globalen uspeh!

Kaj smo storili do sedaj:

  • Občanom Vrhnike smo zagotovili vračilo 250.000 EUR preveč in napačno odmerjenega komunalnega prispevka, ki je sedaj tudi sicer za polovico nižji.
  • Denarna nagrada ob rojstvu otroka se je z našo pobudo povečala z 150 EUR na 250 EUR.
  • Z vloženo pobudo smo staršem otrok, vključenih v vrhniške vrtce zagotovili, da lahko začasen izpis otroka, to je poletno rezervacijo, uveljavljajo za odsotnost že od 14 dni naprej in ne šele od enega meseca otrokove odsotnosti. S tem smo to pravico naredili dostopnejšo za bistveno več staršev in otrok.
  • Z vloženimi amandmaji k proračunu občine Vrhnike:
    • smo KS Padež, Pokojišče-Zavrh in KS Blatna Brezovica zagotovili potrebna sredstva za nakup malih komunalnih čistilnih naprav za potrebe novega gasilnega doma in obnovljenega vaškega lokala s hostlom.
    • smo Planinski zvezi Vrhnika zagotovili 20.000 EUR za gradnjo nove planinske koče na Planini.
    • smo povečali delež sofinanciranja občine v zvezi z gradnjo lokalnih cest in javne razsvetljave iz prejšnjih 25% na sedanjih 50%.
  • Na sejah Občinskega sveta smo podali več kot 100 vprašanj in več deset pobud, s katerimi smo reševali raznovrstno problematiko v občini, od gradnje novega mostu čez Črno Mlako pri Sinji gorici, ureditve križišča pri cerkvi svetega Lenarta, do zamenjave cestne odbojne ograje v Zaplani, namestitve spominskega obeležja na rojstni hiši Karla Grabeljška ter še in še.

Zakaj Lista za razvoj Vrhnike in podeželja?

  • Ker bomo v sodelovanju z občani pripravili dolgoročno in uresničljivo strategijo razvoja občine ter celovit dolgoročni razvojni prostorski načrt občine Vrhnike.
  • Ker bomo z občino in njenim premoženjem upravljali veliko bolje.
  • Ker bomo zagotavljali enakomeren razvoj vseh krajevnih skupnosti v občini, ob tem pa bodo imela prednost območja s podhranjeno komunalno infrastrukturo, kot so pločniki, optika, širina ceste in drugo.
  • Ker bomo podpirali projekte širšega občinskega pomena, ki zagotavljajo višjo kakovost življenja in bivanja vseh občanov ter jih izvajali zakonito, pregledno, gospodarno in učinkovito.
  • Ker bomo podpirali okolju prijazne gospodarske panoge, še posebej pa bomo podpirali razvoj turistične infrastrukture, kmetijstva z dopolnilno dejavnostjo in obrti. Turizem bo v naši občini ena vodilnih gospodarskih panog.
  • Ker bomo naredili več za prepoznavnost Vrhnike, tako z novimi turističnimi prireditvami, tematskimi kolesarskimi ali peš potmi, kot tudi s ponudbo vrhniške hrane z oznako “Odlično je! Vrhniško je!”
  • Ker bomo posebno skrb posvečali oblikovanju naravnih parkov, kot so Močilnik-Retovje, Trojica-Tičica in Bela-Lintvern, z dolgoročnim prostorskim načrtovanjem pa trajno zagotovili zelene površine in površine za šport in turizem.
  • Ker bomo v sodelovanju z državnimi organi vzpostavili dober in stalen nadzor nad okolju nevarnimi dejavnostmi na Vrhniki ter sprejeli ukrepe, kot so ekološka taksa in vlaganje podjetij v vrhniška zelena pljuča.
  • Ker bomo na področju zdravstva zagotovili ne le vlaganja v zidove, ampak predvsem v zagotovitev manjkajočih zdravstvenih storitev, kot so dodatna ginekološka ambulanta, logopedska ambulanta, psihiatrična pomoč in skupinska psihoanaliza, stalna dežurna urgentna zobozdravstvena pomoč, uvedli pa bomo tudi nova cepljenja, kot je cepljenje dečkov priti HPV, to je humani papiloma virusu.

Ker bomo Vrhničani skupaj razvili občino, v kateri bomo imeli priložnost za lokalno ugodje in globalen uspeh.

Celoten program si lahko ogledate na: www.lrvp.si

CankarOzadje

 Prvikrat je človek oskrunil mladost,

 Kadar je prvikrat molčal,

Ko mu je srce ukazovalo,

Da naj govori.

(Ivan Cankar)

 Zato draga Vrhničanka, spoštovani Vrhničan,

ne molči, pojdi na volitve, voli mag. Viktorja Sladiča za župana in 

izberi Listo za razvoj Vrhnike in podeželja!

Saj si

Vrhnika zasluži boljše, veliko boljše !

Ta vnos je bil objavljen v Novičke, Program 2018-2022. Zaznamek za trajno povezavo.