Projekt “Oddajanje turističnih sob na Vrhniki – v štirih letih do 400 novih turističnih postelj”

Za spodbuditev večjega zanimanja za oddajanje turistični sob bo ZIC nadaljeval z aktivnostmi, ki jih je v zvezi s tem peljal v preteklem letu, za zanimivejše turistične točke (po oceni ZIC-a) pa bo treba, zakaj oddajati sobe v turistične namene, skupaj s predsedniki Svetov KS predstavljati tudi na »terenu«. V okviru občinske uprave (recimo v Oddelku za gospodarstvo) ali ZIC-u bo treba ustanoviti tudi turistično-informacijsko pisarno VEM (vse na enem mestu), kjer bo zainteresirani ali potencialni sobodajalec lahko dobil vse želene informacije, na istem mestu pa bo lahko, seveda ob stalni pomoči referenta, uredil še vse dokumente potrebne za oddajanje turističnih sob ali apartmajev.

NAMEN: Več postelj, več nočitev, več turistov. S povečanjem števila turistov povečati zanimanje za Vrhniko in njeno zgodovino, povečati obisk DRL, Cankarjeve hiše, Močilnika itd, povečati število vodenih ogledov po mestu in porabo v restavracijah in gostilnah …

CILJ: V štirih letih povečati število turističnih postelj za 400 (po 100 letno) in s tem povečati število nočitev ob koncu tega mandatnega obdobja za 200% oziroma na 20.000. Predviden finančni učinek ob koncu tega mandata: 300.000,00 evrov/letno (bruto, samo oddajanje sob).

V BREME PRORAČUNA: 10.000,00 evrov/letno (promocija projekta po krajevnih skupnostih in Vrhniki, izdelava promocijskega gradiva (zgibanke), ipd). Dodano do 30.000,00 evrov letno kot finančna spodbuda v obliki ugodnega kredita, ki ga bo prejemnik odplačal z oddajanjem postelj, za preureditev prostorov namenjenih za oddajanje turistom in ureditev soglasij (ureditev sanitarij, pridobitev uporabnega dovoljenja, sprememba namembnosti oziroma gradbeno dovoljenje).

Ta vnos je bil objavljen v Kolesarstvo, Proračun. Zaznamek za trajno povezavo.