Projekt “Krajevno turistično središče Kotnikovi bajerji”

Glede na predstavitev projekta Kotnikovi bajerji lansko leto menimo, da se je treba tega problema lotiti bolj usmerjeno. Bajerji so zagotovo primerni za različne vodne aktivnosti, od veslanja in jadranja ali surfanja do športnega ribolova, tu se verjetno lahko zgradi tudi bazen oziroma vodno mesto. Za avtokamp bo treba upoštevati številne dejavnike, od hrupa do bližnjega smradu. Občina pripravi dovolj podrobno razdelan idejni projekt, uredi možne in dopustne aktivnosti, doseže soglasje z vsemi lastniki, ki jih na tem območju ni ravno malo (morda se jih pritegne kot soinvestitorje ali solastnike v projektu), upošteva načrtovan priključek na avtocesto in novo povezovalno cesto z mostom čez Ljubljanico. V primeru načrtovanja avtokampa menimo, da zanj rabimo vsaj dva hektarja suhih in nezamočvirjenih površin, za vodno mesto pa še saj pol hektarja kopnega oproščenih bremen omejitev Krajinskega parka Ljubljansko barje, Nature 2000, omejitev mokrotnih travnikov ipd. Če se bodo površine namenile za avtokamp ali za vodno mesto so namen, cilji in financiranje opisana v naslednjih dveh projektih. Površine se lahko namenijo le za športno-rekreacijske namene z vodno tematiko.

NAMEN: Razširiti in popestriti turistično ponudbo, ki bo imela za posledico večje število turistov na Vrhniki in posledično večji obisk restavracij in gostiln ter glavnih vrhniških zanimivosti, morda tudi večje število nočitev, saj se marsikdo lahko odloči, da ostane na Vrhniki še kakšen dan več. Seveda bodo dejavnosti namenjene tudi domačinom.

CILJ: Cilje bomo opredelili, ko bo določena glavna aktivnost KTS Kotnikovi bajerji.

V BREME PRORAČUNA: Javno-zasebno partnerstvo, določene aktivnosti bodo v breme občinskega proračuna, večinoma pa bo bremenilo zasebne investitorje.

Ta vnos je bil objavljen v Proračun, Turizem. Zaznamek za trajno povezavo.