Projekt “Vodno mesto”

Vodno mesto predstavljajo osrednji bazen olimpijskih izmer, otroški bazen, več manjših bazenov s tobogani in drugimi pripomočki za vodne aktivnosti, recimo surfanje na valovih itd., nekatera športna igrišča, npr. igriščem za odbojko na mivki ipd. Morda se načrtuje tudi notranji bazen.

NAMEN:  V času šolskih počitnic šolarjem zagotoviti, tudi s plavalnimi tečaji, aktivne počitnice. Pritegniti večje število turistov, predvsem tiste, ki bodo prenočevali v avtokampu in jih tudi z bazenom prepričali, da na Vrhniškem ostanejo kakšen dan več.

CILJ: Prodaja vsaj stotih sezonskih kart in 15.000 dnevnih, na račun vodnega mesta pa dodatno zagotoviti vsaj tristo nočitev več. Skupni kosmati zaslužek (dodatne nočitve in druga potrošnja turistov v dodatnem dnevu vključeno) bi se moral gibati blizu 100.000 evrov letno.

V BREME PRORAČUNA: Vodno mesto se zgradi v javno-zasebnem partnerstvu. Stroški občinskega proračuna bodo zagotovitev in komunalno opremljena parcela za vodno mesto v velikosti vsaj enega hektarja (lahko tudi skupaj  avtokampom, oziroma celo priporočljivo), priprava podrobnega načrta dopustnih dejavnosti in ureditev v OPPN.

Ta vnos je bil objavljen v Proračun, Turizem. Zaznamek za trajno povezavo.