7. seja Sveta šole, četrtek, 30. 5. 2019, ob 18. uri

Sestanek Sveta šole je vodila predsednica Sveta šole, gospa Ana Kostanjevec in vse prisotne lepo pozdravila, ugotovila sklepčnost in predlagala naslednji

dnevni red:

  1. Pregled zapisnika zadnjega sestanka Sveta šole,

  2. Ponudba nadstandardnih dejavnosti v šolskem letu 2019/20,

  3. Pravila šolske prehrane,

  4. Razno.

Člani Sveta šole so se s predlaganim dnevnim redom strinjali.

1. Pregled zapisnika zadnjega sestanka Sveta šole.

Člani na predlagani zapisnik niso imeli pripomb, zato je bil sprejet naslednji

SKLEP k točki 1:

Člani Sveta šole OŠ Ivana Cankarja Vrhnika niso imeli pripomb na zapisnik 6. seje, ki je bila 6. marca 2019, zato se zapisnik v zapisani obliki potrdi.

2. Ponudba nadstandardnih dejavnosti v šolskem letu 2019/209.

Ponudbo nadstandardnega programa OŠ Ivana Cankarja Vrhnika so člani prejeli po e-pošti skupaj z vabilom. Ravnateljica, gospa Polonca Šurca Gerdina, je povedala, da so to dejavnosti, ki jih morajo starši plačati in sicer vaditelja, ker prostor nudi šola brezplačno.

Ponudbo brezplačnih interesnih dejavnosti bodo učenci dobili prvi šolski dan v posebni publikaciji.

Nekatere dejavnosti se bodo izvajale v domovih Centra šolskih in obšolskih dejavnosti in sicer za učence 2. in 7. razreda. Navedene so ekskurzije pri izbirnih predmetih in ekskurzije za nadarjene učence. Letos bodo izpeljali tudi vikend za nadarjene učence v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti v domu Rak.

SKLEP k točki 2:

Prisotni člani Sveta zavoda OŠ Ivana Cankarja Vrhnika so soglasno potrdili predlagano ponudbo nadstandardnih interesnih dejavnosti za šolsko leto 2019/2020.

3. Pravila šolske prehrane.

Člani Sveta šole so Pravila o šolski prehrani dobili po e-pošti, skupaj z vabilom. Člani Sveta staršev so dokument že obravnavali na svojem sestanku in predlagali v komisijo o šolski prehrani namesto enega, dva predstavnika staršev. Nova Pravila bodo veljala od 1. 9. 2019 dalje in takrat bo postavljena tudi nova komisija za šolsko prehrano. Gospa ravnateljica je povedala, da bo potrebno na uvodnih roditeljskih sestankih v začetku naslednjega šolskega leta opozoriti starše na dosledno odjavo obrokov. Kdor ne bo pravočasno odjavil obrokov, jih bo moral plačati. Še posebej morajo biti pozorni starši otrok, ki imajo obroke subvencionirane, saj jih morajo v primeru ne odjave plačati sami. V pravilih je točno navedeno, kje in kako lahko starši odjavijo prehrano za posamezne dneve. Če pa je odjava za nedoločen čas, naj se prekliče pisno preko beležke ali po elektronski pošti.

Povedala je, da so dolgovi od prehrane v glavnem še iz časa, ko še ni bila ravnateljica. Tekočih dolgov skoraj ni.

Opazili so, da se nekateri učenci ne udeležujejo dni dejavnosti, ker jih ne morejo plačati. Tu jim je pomoč ponudil Šolski sklad, ki plačuje dneve dejavnosti otrokom iz najbolj socialno ogroženih družin.

1. SKLEP k točki 3:

Prisotni člani Sveta zavoda OŠ Ivana Cankarja Vrhnika so soglasno potrdili Pravila o šolski prehrani, ki pričnejo veljati s 1. 9. 2019.

Z novim šolskim letom bodo v šoli na Tržaški 2, in če bo potrebno tudi na podružnični šoli Drenov Grič, imeli zajtrk, ki bo na voljo učencem jutranjega varstva, od 1. do 3. razreda. Zajtrk bodo organiziran, če bo prijavljenih najmanj 20 učencev in bo plačljiv. Predlagana cena je 0,50 € na dan.

V šoli na Lošci 1 bodo uvedli solatni bar. Predlagana cena na krožnik za delavce šole je 1,90 €.

2. SKLEP k točki 3:

Prisotni člani Sveta zavoda OŠ Ivana Cankarja Vrhnika so soglasno potrdili predlagano ceno 0,50 € za zajtrk za učence 1. triletja in 1,90 € za solatni krožnik.

4. Razno.

Gospa ravnateljica je povedala, da se je na Lošci 1 pokvarila toplotna črpalka v kotlovnici, zato bo morala prerazporediti sredstva in spremeniti Finančni načrt za leto 2019.

Šola je pridobila prostore DEPO-ja v nekdanji čitalnici, ki je v neposredni bližini šole in tja se z novim šolskim letom selita oddelka učencev posebnega programa, ki sta sedaj na Tržaški 2. Prenova se je že pričela in do začetka pouka bodo dela končana.

Na Tržaški 2 bodo v novem šolskem letu učenci cele I. triade, ki bodo še vedno pričeli s poukom ob 8. uri. V Kulturnem centru ostajajo učenci 4. razreda in en oddelek petošolcev. Tako bodo v šoli na Lošci 1 ostali le štirje oddelki petošolcev, šola z nižjim izobrazbenim standardom in pa predmetna stopnja, ki se bo deloma preselila tudi v stari del šole.

Gospa ravnateljica se je članom Sveta šole zahvalila za zaupanje pri svojem delu. Prav se ji zdi, da postavljajo vprašanja in da so sestanki korektni.

Pohvalila je res super ekipo snažilk in vse delavce v šolski kuhinji.

Predsednica Sveta šole, gospa Ana Kostanjevec, se je članom Sveta šole in ostalim prisotnim zahvalila za prisotnost in s sestankom zaključila ob 19.10 uri.

Ta vnos je bil objavljen v Novičke, Svet šole. Zaznamek za trajno povezavo.