2. redna seja OS Občine Vrhnika, 7. 2. 2019

Pobuda:

mag. Viktor Sladič

je podal pobudo, da občinska uprava dejansko preveri namen »obnove stebrov daljnovodov« na območju občine Vrhnika, predlagal je še sistemsko ureditev spletne strani občine Vrhnika.

Odgovor:

Vprašanje je bilo posredovano na Elektro Ljubljana.

»Spoštovani, na seji Občinskega sveta Občine Vrhnika je bilo izpostavljeno vprašanje obnove daljnovoda na trasi v Lesnem Brdu. Občane in občinske svetnike skrbi, da se izvajajo dela prehoda 220 kV na 400 kV Beričevo- Divača. Vljudno vas prosim za pojasnilo kaj dejansko izvajate. Neuradno smo bili obveščeni, da gre za nujna rekonstrukcijska dela na daljnovodu 110 kV na trasi Kleče – Vrhnika in Kleče – Logatec. Najlepša hvala za čimprejšen odgovor, ki ga bomo objavili tudi v gradivu za sejo OS OV, ki bo 26. 2. 2019.

Z lepimi pozdravi, Vesna Kranjc, univ.dipl. prav. Direktorica OU Vrhnika«

Prejeli smo naslednji odgovor:

»Spoštovani! Se opravičujem za pozen odgovor. Vaš dopis mi je razvrstilo pod ne željeno pošto in zadeve nisem pravočasno opazil. Glede vašega vprašanja vam sporočamo, da so informacije, ki ste jih prejeli neuradno kar točne. Na daljnovodih (DV) 110kV Kleče – Vrhnika in 110kV Kleče – Logatec izvajamo rekonstrukcijo – zamenjavo posameznih drogov. Po zadnjem žledolomu smo namreč ugotovili, da na določenih lokacijah obstoječi stebri statično niso sposobni prenesti tolikšnega dodatnega bremena in lahko zaradi njihove porušitve pride do domino efekta – zaporednega porušenja več stebrov. Predvidevamo, da bomo z deli na obeh daljnovodih končali 15 marca. Dela, ki se izvajajo na obeh 110kV daljnovodih nimajo nobene povezave z prehodom 220kV na 400kV napetostni nivo saj gre tu za povsem drug objekt. Daljnovod 220kV je namreč v upravljanju podjetja ELES in ne Elektro Ljubljana.

Lepo pozdravljeni!

Vodja oddelka za vzdrževanje VN vodov Marjan Drolc«

Odgovor je pripravila: Vesna Kranjc, direktorica OU Vrhnika

 

Ta vnos je bil objavljen v Novičke, Vprašanja. Zaznamek za trajno povezavo.