Informacija o poteku 6. seje Odbora za družbene dejavnosti in gospodarstvo

Informacija o poteku 6. seje Odbora za družbene dejavnosti in gospodarstvo

Dne 23. 9. 2020 je potekala 6. redna seja Odbora za družbene dejavnosti in gospodarstvo.

Za 6. sejo je bilo predvidenih pet točk in sicer:

  1. Zapisnik 5. seje Odbora za družbene dejavnosti
  2. Predlog uskladitve cen programov v vrtcu
  3. Letni program kulture Občine Vrhnika za leto 2021
  4. Letni program športa Občine Vrhnika za leto 2021
  5. Razno

Na 6. seji Odbora za družbene dejavnosti in gospodarstvo so bili poleg članov odbora prisotni tudi novi direktor Občinske uprave g. Boštjan Koprivec, ravnateljica vrtca Vrhnika ga. Anita Čretnik, Marija Zakrajšek Martinjak, kot v.d. direktorja ZIC-a in vodja Oddelka za družbene dejavnosti in gospodarstvo v Občinski upravi, g. Matej Černetič.

Kar se predloga uskladitve cen programov vrtca gre za metodologijo izračuna, ki je delegirana s strani Ministrstva za šolstvo in šport in verjamemo, da so jo v vrtcu pripravili dosledno in pravilno.

Pri letnem programu kulture, smo se člani spraševali, kako to, da je program kulture tako kratek, obsega namreč zgolj dve A4 strani, vprašanje pa je tudi, zakaj ni podanega nobenega poročila o programih in dejavnostih s področja kulture, izvedenih v preteklem letu.

Malo drugačna zgodba je pri športu. Pripravljeno je bilo tako poročilo za leto 2020 kot tudi program športa za leto 2021. Smo se pa člani odbora tudi tu strinjali, da bi bilo glede na trenutno situacijo, potrebno narediti podrobnejšo analizo programov športa in kulture in se dobro pripraviti na razpisa za društva za leto 2021, da ne bo prihajalo do zapletov in slabe volje.

Oba programa za kulturo in šport je odbor ocenil kot primerna za nadaljnjo obravnavo, z nekaj pripombami. Bolj konkretno se bomo o tem pogovarjali, ko bomo obravnavali proračun za leto 2021 in 2022. So pa člani odbora ZIC pozvali, da pregleda postavke v proračunu za 2021, da bi program športa dobil še dodatnih 25.000€, kar je predlagala Športna zveza Vrhnike z utemeljitvijo, da je zaradi epidemije COVID-19 in z njo povezani ukrepi tudi v prihodnjem letu pričakovati omejtive pri izvajanju športnih aktivnosti. Žal pa sta nas direktor občinske uprave in v.d.direktorja ZIC-a po končani 4. točki zapustila.

Pod točko razno je nato potekala razprava na temo športa, kulture in turizma, o katerem pa je žal bolj malo govora. Je pa naša predstavnica v odboru pohvalila organizacijo in izvedbo Poletnega vklopa.

Srečno.


Lista za razvoj Vrhnike in podeželja

Ta vnos je bil objavljen v Novičke, Seje ODD. Zaznamek za trajno povezavo.