LISTI ZA RAZVOJ VRHNIKE IN PODEŽELJA ZNOVA ZAUPANO MESTO PODŽUPANA

Kot je vsem dobro znano, je v tem mandatu Lista za razvoj Vrhnike in podeželja rezultat na volitvah vzela zelo resno in odgovorno in prevzela najodgovornejše naloge v občini. Zavedamo se namreč, da v vlogi, v kakršni smo sedaj, kritika, pa čeprav konstruktivna, ni preveč na mestu.

Namesto tega je treba stvari vzeti v roke in jih preudarno in odgovorno peljati v smer, za katero smo v prejšnjem mandatu ves čas opozarjali, da je prava. Najbolj izpostavljena pričakovanja z naše strani so bila: gospodarno ravnanje s sredstvi občinskega proračuna, preglednost poslovanja javnih podjetij in zavodov v občini in nenazadnje tudi same občinske uprave, vzpostavitev podlag za umik Kemisa iz občine, enakomeren razvoj vseh Krajevnih skupnosti in še veliko tega.

To odgovornost je v imenu Liste za razvoj Vrhnike in podeželja po zadnjih lokalnih volitvah prevzel naš član, Grega Kukec, ki mu je bilo zaupano mesto podžupana in je to vlogo, skupaj z Listo za razvoj Vrhnike in podeželja ter z izdatno podporo župana in občinske uprave občine Vrhnika, odigral več kot dobro in z konkretnimi rezultati. Naj jih naštejemo le nekaj:

  • investicije v občini je premaknil z mrtve točke, jih občutno pocenil in tudi uspešno zaključil. Najbolj odmevni investiciji na tem mestu sta Zdravstveni dom Vrhnika in tako imenovani »zlati ovinek«;

  • ukrepal in dosegel je, da imajo tudi oddaljeni kraji v občini optično povezavo, ki je sicer zagotovo ne bi imeli;

  • vzpostavil je sistem projektnega vodenja investicij v občini;

  • najbolj odmeven projekt, ki ga je Lista za razvoj Vrhnike in podeželja vztrajno promovirala v času predvolilne kampanje, to je Tematski park na Vrhniki, dobiva končno podobo;

  • Močilnik je kupljen, treba pa mu je dati še ustrezno vsebino, za kar se zavzema ravno Lista za razvoj Vrhnike in podeželja;

  • in še veliko tega.

Ob tem pa je tudi Lista za razvoj Vrhnike in podeželja vodila in izvajala določene projekte, kot so: »Odlično je-Vrhniško je«, ki je ravno v času prve epidemije požel prve rezultate, novi razpis pa je tudi že zunaj, končujemo izvedbo prvih 42 kilometrov kolesarskih poti po Vrhniki in okolici, njihovo nadaljevanje pa je že v proračunu za naslednje leto, Kemis je »v kotu«, investicijski projekti in postopki se sedaj vodijo pregledno in učinkovito, Komunalno podjetje Vrhnika je na zelo dobri poti, da dobi vlogo, ki mu pripada, avtokamp na Kotnikovih bajerjih je dobil resnega »kandidata« za investitorja in še marsikaj.

Ker pa je Grega prišel do točke, ko je moral izbrati med poklicnim življenjem in lokalno samoupravo, se zaradi vsega predhodno navedenega njegov odhod iz mesta podžupana občine Vrhnika še kako čuti, vendar pa vsega tega s tem ni konec.

Za učinkovitejše izvajanje nalog in konec koncev obljub, ki smo jih dali občankam in občanom občine Vrhnike na zadnjih lokalnih volitvah, je župan v svojo ekipo povabil in za podžupanjo občine Vrhnika tudi imenoval Bernardo Kropf, ravno tako članico Liste za razvoj Vrhnike in podeželja, ki je že ves čas aktivno vključena v reševanje ponavljajočih se težav onesnaženja Podlipščice, predvsem pa težav s Kemisom, v zvezi s čemer je zaslužna za veliko večino dosežkov občine, in še marsičesa.

Ekologija bo tako primarno področje, ki ga Bernarda s to svojo novo vlogo prevzema, saj se zaradi dolgoletnih težav s smradom, namernih onesnaževanj vodotokov v naši občini zaradi predelovalcev odpadkov in seveda velikega požara v Kemisu zavedamo, da lepe hiše, lepe šole in urejena infrastruktura ne pomenijo veliko, če je okolje, v katerem živimo, onesnaženo, naše lepe Vrhnike pa se njeni obiskovalci najbolj spominjajo po tem, da v njej smrdi.

Skratka, tukaj smo, za vas smo, ostajamo z vami in gremo skupaj z vami in za vas naprej.

Lista za razvoj Vrhnike in podeželja

Ta vnos je bil objavljen v Novičke, Občinska uprava. Zaznamek za trajno povezavo.