E-vodič po Vrhniki

V Listi za razvoj Vrhnike in podeželja že od samega začetka našega obstoja namenjamo veliko pozornosti razvoju turizma na Vrhniki, saj smo mnenja, da je to prava pot za dolgoročni gospodarski razvoj in zaposlovanje v občini. E-vodič po Vrhniki smo prvič predstavili že leta 2016 E-vodič, marec 2016 kot enega izmed pomembnejših turističnih projektov našega programa. Vendar smo bili glede njegove izvedbe do sprejetja Odloka o proračunu občine Vrhnika za leto 2021 neuspešni, saj je bila potrebna polovica mandata, da smo lahko tudi v tem primeru prešli od besed k dejanjem.

eGuide3Danes lahko z veseljem povemo, da je ta projekt vključen v proračun občine Vrhnika za leto 2021. Projekt bomo v sodelovanju z Zavodom Ivana Cankarja izvedli sami, saj bo naša ekipa aplikacijo E-vodič tako tehnično kot programersko izvedla v celoti in bo postal del celovite turistične ponudbe Vrhnike. Načrt je, da bi E-vodič zaživel že v prvi polovici tega leta.

Naj vas spomnimo, da je osnovni namen E-vodiča v tem, da uporabnik v vsakem trenutku in na vsakem koraku, vsekakor pa že na prvi vstopni točki, pridobi vse informacije, ki jih kot gost in obiskovalec potrebuje ali pa želi pridobiti o naši Vrhniki. Aplikacija bo lahko obiskovalca tudi usmerjala in vodila po najkrajši poti od trenutne lokacije do želene točke.

  • E-vodič bo brezplačna aplikacija tako za platformo Android kot tudi iOS, ki bo povsem samostojna in bo v osnovi vsebovala podatke:
  • o pregledu vseh znamenitosti Vrhnike s podrobnim opisom,
  • o preglede vseh servisnih storitev v naši občini,
  • o pregledu vseh gostinskih lokalov, vključno z njihovo ponudbo (storitev oglaševanja bo v tem primeru plačljiva, saj se gostinski lokali s tem tudi oglašujejo),
  • o pregledu vseh storitev na Vrhniki (storitev oglaševanja bo v tem primeru plačljiva, saj se gostinski lokali s tem tudi oglašujejo),
  • o pregledu vseh taksi prevozov na Vrhniki in njeni okolici,
  • pregled vseh javnih služb v občini,
  • E-vodič bo na voljo v več jezikih.

Vsekakor je za to za našo občino odlična priložnost in reklama, pa tudi velika prednost pred vsemi tistimi, ki te aplikacije še nimajo, saj E-vodič predstavlja veliko možnost promocije in trženja turistične ponudbe v celotni občini Vrhnika.

In kot smo rekli v enem od naših predvolilnih reklamnih spotov: »Vrhnika ima veliko naravnih, zgodovinskih in kulturnih zanimivosti in znamenitosti. Zato verjamemo, da lahko turizem v naši občini postane vodilna gospodarska panoga«.

Lista za razvoj Vrhnike in podeželja

Ta vnos je bil objavljen v Novičke. Zaznamek za trajno povezavo.