Visit Vrhnika Guide – e-vodič po Vrhniki

Vrhnika slovi kot znano turistično mesto z bogato zgodovino in mnogimi naravnimi znamenitostmi. Razvoj informacijske tehnologije in pametnih telefonov v današnjem času poleg nešteto drugih možnosti, uporabniku, v tem primeru gostu, turistu in obiskovalcu turističnih znamenitosti in siceršnje turistične ponudbe določenega kraja omogoča, da v vsakem trenutku in na vsakem koraku, vsekakor pa že na prvi vstopni točki, pridobi vse informacije, ki jih kot gost in obiskovalec potrebuje ali pa želi pridobiti.

eVodic_1_2S tem se turistični kraj nedvomno približa svojemu gostu, turistu in obiskovalcu in mu omogoča, da se v njem zadrži dlje časa in ob tem izkoristi vso turistično ponudbo, ki mu jih določen kraj, v katerega je namenjen, ponuja. Neomejene možnosti, ki jih moderna tehnologija omogoča občini Vrhnika za njeno dodatno predstavitev na širokem trgu turističnih storitev so nas motivirale, da se lotimo izdelave sodobnega elektronskega vodiča po Vrhniki in bližji okolici.

V sodelovanju Liste za razvoj Vrhnike in podeželja, Zavoda Ivana Cankarje in podjetja AdvanceIT informacijske tehnologije z Vrhnike je nastala mobilna aplikacija »Visit Vrhnika Guide«, ali po domače »Vodič za obiskovanje Vrhnike«, za tablice in mobilne telefone, ki obiskovalcem in raziskovalcem v treh jezikih ponuja pregled in usmeritve do številnih zanimivosti in obiska vrednih naravnih, zgodovinskih in zabavnih vsebin.

Turist, gost ali obiskovalec Vrhnike, ki si na svoj pametni telefon naloži aplikacijo, se z njo lahko samostojno odpravi na ogled vseh znamenitosti na Vrhniki, obišče gostinske in servisne objekte ter poišče usluge, ki ga na Vrhniki zanimajo (če potrebuje vulkanizerja, servis koles, medicinsko oskrbo, želi iti na kosilo, išče prenočišče ali karkoli drugega).

eVodic_3

Aplikacija posamezniku na podlagi koordinat (pozicioniranje posameznika pred določeno točko s pomočjo GPS) v aplikaciji pove, kje se nahaja oziroma pred katero znamenitostjo ali turistično točko se nahaja z vsemi podatki o tem, koliko so od njega oddaljene določene turistične točke, servisi in podobno. S pomočjo GPS navigacije obiskovalca aplikacija vodi do določene točke tako, kot na primer garmin oziroma GPS, da mu prikaže karto in izriše pot z vsemi potrebnimi podatki, to je: nahajaš se tukaj, to kar iščeš je tam, do tja prideš tako in tako.

eVodic_4aAplikacija deluje na vseh pametnih telefonih in tablicah na operacijskih sistemih – iOS in Android ter ozko »sodeluje« z glavno turistično-športno spletno stranjo občine – Visit Vrhnika. Poleg podatkov so v aplikaciji na voljo tudi spletne povezave, preko katerih lahko posameznik dostopa do vseh dodatnih informacij. Enako tako ni nujno, da je ta informacija omejena le na Vrhniko kot ožji del območja, ampak pokriva tudi širše območje, to je Vrhnika z bližnjo in daljno okolico. Podatki, ki jih aplikacija uporabniku predstavlja se po potrebi dinamično dopolnjujejo s stranjo Zavoda Ivana Cankarja in podjetja AdvanceIT.

Vabimo lastnike gostinskih in drugih storitev in ponudnikov na Vrhniki in bližnji okolici, da predlagajo na kakšen način bi radi bili predstavljeni znotraj same aplikacije.

Vabljeni, da si aplikacijo namestite in uživate v njeni uporabnosti.

Lista za razvoj Vrhnike in podeželja

Ta vnos je bil objavljen v Novičke. Zaznamek za trajno povezavo.