Načrt razvojnih projektov 2019 – 2022 (predlogi Liste)

Lista za razvoj Vrhnike in podeželja skuša že vse od njene ustanovitve pred dobrimi štirimi leti s pripravljanjem in predlaganjem različnih in razvojno naravnanih projektov tvorno prispevati k razvoju Vrhnike. Projekti so večinoma s področja turistične dejavnosti, so nizkocenovni (z nekaterimi močno predragimi se sploh ne dajo primerjati, za dokončanje le teh pa bo treba globoko poseči še v letošnjo proračunsko vrečo (Zdravstveni dom, pločnik med Kulturnim centrom in Voljčevo ulico), kar nam za letošnje projekte pobere večino manevrskega prostora), izvedljivi hitro in pri njih lahko sodeluje širok krog občanov Vrhnike. Nekaj projektov sodi v osnovno turistično infrastrukturo, kot so kolesarske poti in so odvisni od občinske in državne proračunske vreče, večina projektov pa se nanaša na javno-zasebno partnerstvo, kjer se zanje namenja zelo malo proračunskega denarja, saj bo projekte financiraj skoraj v celoti zasebni kapital. Eden od teh projektov pri katerem smo sodelovali z idejami že od samega začetka je doživljajski (adrenalinski) park Arkolonavti na lokaciji nekdanje kasarne na Stari Vrhniki, ki ga v celoti financira zasebni kapital. Projekt je v fazi zbiranja soglasij za predlagano rešitev.

Nekaj projektov je že v letošnjem predlogu Načrta razvojnih projektov (NRP) in se bodo začeli izvajati, ko bo potrjen proračun za leto 2019. Več projektov smo predlagali za proračunsko obdobje 2020–2022 in za katere smo prepričani, da jih bo pretežni del uvrščenih v NRP in se s tem tudi izvedla ali izvajala. Nismo predlagali vseh, predlagali smo tiste, ki se nam po naši oceni zdijo aktualni in pri katerih bo neposredne učinke realiziranih projektov doseglo čimveč občanov Vrhnike.

Projekti si sledijo naključno, zapisani so samo izvlečki (več o projektih najdete na naših spletnih straneh pod rubriko Usmeritve za obdobje 2018 – 2022), tako tistih, za katere pričakujemo, da bodo že v letošnjem NRP, kot tistih za obdobje 2020–2022.

PROJEKTI:

PODPROJEKT KOLESARSKA MREŽA

PODPROJEKT KOLESARSKI OTOKI

PODPROJEKT KOLIŠČARSKA KOLESARSKA POT (KKP)

Ta vnos je bil objavljen v Novičke, Program 2018-2022, Proračun. Zaznamek za trajno povezavo.